Nincs életkedvem és nincs kedvem semmit se csinálni. Mit tegyek?
Már elég régóta ez megy. Egyszeruen felalni nincs kedvem az ágybol. De tenyleg, kb semnihez nincs kedvem. Nemtudom ez mennyire kapcsolódik/hat hozzá az hogy nagyon nem vagyok magammal megelégedve és nagyon utálom az életem. Suliban sincs kedvem senkivel beszelgetni/baratkozni(uj osztalyom van szeptembertol) néha van olyan hangulatom h megy is,de legtobbszor probalom tulélni a napot es alig várom hogy végre hazaèrjek. Ha valamelyik baratnom elhiv valahova oda is csak azert megyek hogy ne teljesen "nyirjam ki" ezt a kis szociális eletem ami most van , emiatt az allapot miatt.
Mit tegyek? Mitol mulhatna el?
16/l
Miért várod, hogy hazaérj? Mi van otthon?
Ez azért szokott lenni mert nem jó közegben vagy. Kell neki egy kis idő, amíg kialakul melyik az a közeg ami neked való. Sajna a középsuli gyakran ellenséges/unalmas közeg. Nehéz belőle kijutni.
Tudsz erről valakivel beszélgetni? Szüleid, egy barát, akiben bízhatsz? Jót tesz, ha elmondod másnak, ami miatt aggódsz, vagy ami bánt. Rám is írhatsz, ha akarsz.
Próbáld meg kifejezni azt, amit érzel, ha rajzolsz, írsz, zenélsz például. Ha dühös vagy, akár szét is téphetsz egy zsepit, vagy egy darab papírt. Vagy üvöltözhetsz, bizonyítottan stresszoldó hatású. Annak, aki üvöltözik. A környezetének lehet, nem.
Ez az állapot nem tart örökké, el fog múlni. Fontos, hogyha rosszabbra fordulna a helyzeted, vagy a gondolataid, feltétlenül fordulj valakihez, akár szakemberhez is. Tudom, elcsépelt, de nem vagy egyedül, és mindig van, aki segít.
A viselkedésünket az érzéseink alakítják, az érzéseinket pedig a gondolataink. Meg kell változtatnunk a gondolatainkat, ahhoz hogy változtassunk ezeken. Ez nem egyik napról a másikra megy.
A kifejezés a depresszió ellentéte. Ami kijön, az nem betegít meg.
Én attól szoktam jobban érezni magam ha lefekszek valakivel és egy teljes estét szeretkezünk. Másnap a nap is szebben süt....
35F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!