Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Sokszor ugyérzem hogy a...

Sokszor ugyérzem hogy a magabiztosság az egy adottság, és nehezen sajátítható el, ha nincs meg?

Figyelt kérdés

ti hogy gondoljátok?

nekem volt egy pár ismerősöm aki alapból ,sosem jött zavarba ahogy elnéztem, minden helyzetből kitudott jól jönni már nagyon fiatal kora óta

2010. aug. 22. 19:42
 1/4 anonim ***** válasza:

Szerintem nem veleszületett tulajdonság. Én pl. régen sokkal félénkebb voltam és gátlásosabb. Aztán sikeresen felismertem, hogy így semmire sem megyek ezért ma már kiállok magamért.

Na meg egyszerűen felnőttem. Igaz még csak 21 vagyok, de a gondolkodásom sokat változott. Nem tud érdekelni a sok marhaság ami miatt sokan aggódnak és amit páran cikinek tartanak.

Komolyabb embernek tartom magam. Innen az önbizalom is. Egyszerűen tudom, hogy számíthatok magamra és hogy bármit hoz is az élet fogom tudni kezelni.

Az pedig, hogy valaki sosem jön zavarba vagy te úgy látod, hogy minden helyzetben tudja mit kell tenni nem jelenti azt, hogy belül ne lenne félénk vagy ne lennének neki is félelmei. Talán csak jó színész.

Szerintem sokat számít a család és a nevelés is. Nekem is voltak ilyen ismerőseim én is csodálkoztam rajta, hogy ők valahogy annyira rendületlenül törnek előre és magabiztosak. Sosem tudtam igazán rájönni miért.

Gondolom a szüleik elvárják tőlük és magasra tették a lécet vagy ilyesmi. Tehát túlságosan is meg kell felelniük, ezért igyekeznek mindig jól teljesíteni. De nyilván ennek is meg van ára... Nem tudom.

2010. aug. 23. 05:43
 2/4 A kérdező kommentje:
köszi a választ
2010. aug. 23. 10:27
 3/4 anonim ***** válasza:

Szerintem.. Velünk született adottság, mert mégis mi más venne rá, hogy olyanokat csináljak amit még soha az életbe és mikor óriásiakat estünk is újra és újra megcsináltuk.. (pl. első lépések stb) Bíztunk önmagunkban. Az egy dolog, hogy a mai világ annyira elferdült és gusztustalan, hogy a 8 éves kislány azon aggódik, hogy beleférjen az XS-es gyerekruhákba. És stb..

Ez a mai világ hibája, hogy az emberiség 80%-a nincs megelégedve önmagával.

Régen én is ilyen kis önsajnáltató hülyegyerek voltam, 0 magabiztosság, miközbe mentem az utcán csak a betont pásztáztam. Akkor jöttem rá, hogy ez hülyeség és baj van, magamra erőltettem, hogy nem nézek a földre. Néha magammal kűzdöttem, mert feladatok elé állítottam magam, de 1 év se kellett és semmi problémám nincs magammal. Bármilyen szituációban megállom a helyem. Bízok önmagamban.

Egyáltalán nem nehéz elsajátítani, csak az idő míg rájön az ember, hogy megtudja változtatni a helyzetét az nagyon hosszú.

2010. aug. 24. 20:55
 4/4 anonim ***** válasza:

Ja és folyton azt vágják a fejemhez, hogy Egoista vagyok, és mint tudjuk ez a szó negatív jelentésekkel van felruházva. Én meg csak nézek és kérdezem magamba, hogy ez neked miért fáj? Miért baj, ha szeretem magam kívülről belülről és elfogadtam magam minden hibámmal együtt.

Ez is egy velünk született adottság azaz érzés, a féltékenység.

2010. aug. 24. 20:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!