Mit kezdjek az életemmel?
Van egy ismerősöm, aki hasonló cipőben jár, mint Te, csak ő már felnőtt. Ötletek vannak, de kitartás nincs.
Nincs valami téma, ami már régóta érdekel?
Lusta vagy és nem használod az eszed, ennyi.
Igen igen, most én vagyok a rossz, de nézz egy kicsit magadba. Minden szuper amikor egy új ötleted támod, nem ? Aztán bele is csapsz a melóba, de persze minden munka az elején még egyszerű. Aztán kéne egy kicsit többet tanulni, mert bármit is csinálsz, fejlődni kell és egyik munkát sem lehet 1 nap megtanulni. És nálad ez nem megy. Mert könnyebb abbahagyni és egy másikba kezdeni, aztán amikor nehezebbé válik akkor azt is otthagyni.
Ezzel semmire sem fogsz menni, ne azon akadj fent, hogy " nekem vannak ötleteim "- mindenkinek vannak. Viszont kevés ember tesz is valamit azért, hogy megvalósuljanak az álmai, az elképzelései, az ötletei.
És a siker a felkészült, dolgozó, kitartó embereknek kedvez, nem pedig a határozatlan, gyenge lendületű és gyenge akaraterejűeknek.
De ne haragudj, ti mégis mit képzeltek ? Azt hiszitek létezik egy akaraterő felkorbácsoló turmixrecept vagy esetleg videóklip, ami majd megoldja a problémátokat ?
Szálljatok le a Földre és vegyétek már észre magatokat ! Itt mindenki a maga ura és ennek az árnyékos oldala az az, hogy mindenki annyira viszi amennyire rászánja magát. Én például szinte egész nap egyedül vagyok itthon és 15 éves vagyok, szerinted engem ki tanitott meg a munkára, a kitartásra ? Én is olyan helyzetben voltam egész életemben, mint te, mert látom érted sem szakadnak a szüleid, de komolyan nem tudom mit nem értesz. Itt elvagy veszve, hogyha még magadra sem számithatsz, nem érted ?
Én is ebből gyűjtöttem erőt, nekem sem adott senki felvilágosulási elixirt, de miért választottam volna a hanyagságot és a gyengeséget mikor tudom, hogy az ilyen magatartás felnőttként is benned marad, ha már ebben a korban hagyod. És ha ez nem ad elég erőt akkor az azt jelenti, hogy nincs önszeretetet, nincs öntiszteleted, de ez már egy másik téma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!