A rohanó világ teszi ilyenné az embereket, vagy ez gyénfüggő?
Ugye szokták mondani, hogy felgyorsult a világ, sok helyen szinte elvárás, hogy gyors legyél, meg úgy az emberek se érnek rá semmire mindenki rohan.
Ezt magamon is észrevettem, hogy mindig, mindenhová sietek, türelmetlen vagyok, semmire "nem érek rá".
A munkámat tekintve sofőr vagyok, és megkapom a napi fix címeimet, és ahogy végeztem mehetek haza, senkit nem érdekel, hogy mennyi idő alatt végzek, ha 4 óra akkor 4, ha 10 akkor 10.
Így az átlag munkaidőm az 5-6 óra, míg sok kollégám ugyan ezt 7-8 óra alatt csinálja meg.
Természetesen így van értelme a sietségemnek, de közben mégse...mert egyébként egyáltalán nem vagyok fontos ember, ha hazaérek nincs semmi dolgom, általában nem is csinálok semmi hasznosat, pusztán szeretek itthon lenni, és imádom a semmittevést.
Ellenben az élet minden területén ilyen vagyok, hogy most, azonnal, nincs idő, sőt kifejezetten irritálnak az olyan emberek akik "lassan" csinálják a dolgukat. (lassú pénztáros, lassú autós, mikor valamit akarok de várni kell és így tovább)
Ezektől megtudok őrülni.
Természetesen mikor felismerem, hogy kapkodok akkor igyekszem visszavenni, de van mikor nem tűnik fel, és nagyon gyakran megkapom, hogy mennyire türelmetlen vagyok.
Nyilván ebben a természetem is közrejátszik, de elgondolkoztam, hogy vajon ha 100 vagy 50 évvel ezelőtt születtem volna akkor is ilyen lennék? Amikor még nem volt "elvárás" az, hogy sietni kell?
Mert ha nem is ennyire mint én, de tényleg az emberek java része ilyen, hogy siet, és mindenki gyorsan akar mindent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!