Nagy baj, ha nem érdekelnek a filmek?
Nem érdekelnek a filmek, nem öt le egyik sem. Egyszerűen képtelen vagyok arra, hogy végignézzek akár egyet is, felesleges időtöltésnek érzem. Életemben egyetlen filmet sem néztem meg, habár volt már többször, hogy leültem néhányat megkerestem stb, hogy akkor most megnézem, és próbáltam odafigyelni de olyan szinten nem érdekelt egyik sem, hogy legfeljebb fél óra után otthagytam. Elfogadom, hogy sokaknak hobbijuk, meg szeretnek filmezni, de nekem bármelyik ismerősöm szóba hozza a filmezést, mozizást, akkor közlöm vele, hogy hát végig ülhetem, de engem teljesen hidegen hagynak. Persze ez után mindenki ferde szemmel néz rám. Ennyire UFO-nak számítok? :(
AS filmek kategóriája is teljesen mindegy, a dokumentumtól a krimin meg a sorozatokon át a vígjátékokig egyik sem érdekel.
De ugyanígy vagyok a gépes játékokkal is. Így sajnos elég sok beszédtéma kiesik másokkal...
Ettől függetlenül a nettől, mobilomtól nem tudok elszakadni, fb insta stb ezek mennek ezerrel, meg főleg a youtube.
"a nettől, mobilomtól nem tudok elszakadni, fb insta stb ezek mennek ezerrel, meg főleg a youtube"
Ezek jóval hitványabb időtöltések mint a filmezés de talán ez a titok nyitja is. Türelmetlen vagy. Azonnal akarod az élményt. Sok filmben ez nem jön percenként.
A mai fiatalok java ilyen. Érdektelenek sokmindennel kapcsolatban, csak a közösségi hitványkodás megy. A képmutatás, magamutogatás, mások kibeszélése, stb. Lényegében ugyanazt csinálják mint az iskolai szünetekben csak ezt 0-24-ben tudják. A kitartás, az önuralom és a higgadtság hiánya ilyen izgága és érdektelen lelkületet okoz.
Sok film megértéséhez nagyobb érzelmi intelligencia szükséges mint a barátnőkkel való pletyizéshez...
Nem érdekelnek a filmek? MElyik? Egyik sem? Millió számra gyártják a jobbnál jobb filmeket és sorozatokat. Szinte majdnem az egész világot feldolgozták már filmekben. Ha ezek közül egyik sem érdekel akkor talán túl hamar ítélkezel, vagy rosszul válogatsz.
Igen, viszont olvasok is nem keveset. A könyvek valahogy lekötnek, ott meg aztán pláne nem akkora az ingercunami mint akár egy filmben elvileg lenne.
Csávó vagyok, hányok a pletyizéstől.. XD
Eddig egyik sem keltette fel az érdeklődésem és nem is izgat, hogy esetleg lennének filmek, az hogy te szereted, és szerinted vannak jók, meg élvezed én teljesen elfogadom, habár nem értem mi benne az élvezet.
"habár nem értem mi benne az élvezet."
Mivel millió egy féle van így egyik a másikkal akár teljes ellentétben is állhat. Szóval statisztikailag is lehetetlen hogy ne lenne olyan amiért oda lennél.
Vannak érdekes filmek mint pl a Memento, vannak viccesek mint pl a Fekete Vipera sorozat, vannak érzelmi filmek mint pl a Távkapcs ami egyben vicces is. És vannak drámai aláfestésű akciófilmek is mint pl a Sötét lovag.
De nekem pl a Csillagok háborúja 7-8. rész is nagyon tetszett a drámája miatt. Bár voltak benne kifogásolható részek is de amúgy alapvetően nagyon jó volt. Aztán vannak az olyan filmek mint pl a Ház amit Jack épített, ami egy brutális film. De a Diktátor vagy a Borat is totálisan különbözik minden más filmtől és millió-egy olyan van ami minden mástól is különbözik. A Sky kapitány és a holnap világa pl a képi ábrázolások miatt tetszik annyira. A Sin City pedig a Max Payne nevű játék komor hangulatú egyedisége miatt annyira jó, meg persze a története is tetszik.
Nekem a könyvekre időm nincs, bár volt amit kétszer olvastam. Ma kevés filmet nézek, de a filmek is tanítanak és könyv nem tud olyan emberi arcot mutatni mint egy film mert egy könyvben csak magadból tudsz kiindulni, a film viszont olyant mutat amit lehet hogy el se tudnál képzelni.
A Feledés pl Tom Cruise-zal szintén nagyon tetszett. A Hatodik érzék szintén egy nagy film legenda. A Harcosok klubjáról nem is beszélve. Ez utóbbi hatalmas film a mondandója miatt is. De ott van pl a Torrente sorozat ami elsőre rohadtul taszított, de megértettem helyére raktam és már igazán tudom értékelni a gyökérkedéseit.
Vannak animációk mint pl a Rick és Morty ami szenzációsan kreatív és szórakoztató, de egy South Park is nagyon jó. Sorozatokból az Agymenők-et gondolom ismered. A Hivatal, a Városfejlesztési osztály vagy a Felhőtlen Philadelphia is nagyon szórakoztató. A Nevem Earl vagy a Már megint Malcolm is rohadtul vicces. De egy elvont Psichoville sorozat is tud érdekeseket mutatni.
Ezek mind szöges ellentétei egymásnak. El kell lazulni, félre kell rakni a fóbiákat és a előítéleteket és tuti hogy találsz olyant ami érdekel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!