Honnan tudhatom, hogy alkalmas lennék-e orvosnak? 16/L
Nagyon tetszik a kémia és a biológia is egyaránt. Elég jónak gondolom magam belőlük és könnyen megtanulom. Mindig is érdekeltek az emberekkel kapcsolatos dolgok, imádtam a múmia kiállítást, sőt egész kicsi korom óta szeretettem volna ellátogatni a Sziklakórházba is. Ez utóbbi is felejthetetlen élmenyként maradt meg.
Nincs konkrét elképzelésem, hogy melyik ága tetszene, de például bőrgyógyászat vagy egy fogorvosi pálya nem vonz. Nem undorodom a vértől és szerintem el tudnék vonatkoztatni attól, hogy például egy halott ember boncolok fel (elvileg első két év erről szól?), mert mindezt azért teszik, hogy később többezreken segíthessenek.
Szóval a lényeg, hogy bármilyen tanácsot, tippet, megjegyzést szívesen fogadok. Esetleg orvostanhallgatók tapasztalatait vagy, hogy mi az a készség, ami nélkülözhetetlen ehhez.
Nagyon köszönöm a válaszokat!
egyik haverom 2. évben hagyta ott az orvosit és ment mozdonyvezetőnek. :D
jelentkezz és dolgozz azon hogy fel is vegyenek, aztán még bármi lehet.
ha elvégzed akkor is csinálhatsz szinte bármit!
ha nem akarsz a gyakorlati orvostudomány pöcegödrében könyékig turkálni, akkor lehetsz kutató, oktató, radiológus, labororvos, stb. sok-sok lehetőség van.
de lehetsz akár patológus is ha a hullák nyűgöznek le
vagy igazságügyi orvosszakértő - ott van hogy még melegek a hullák amikor vizsgálod.
de sok orvos végzettségű ember politikusként, polgármesterként él, dolgozik.
szóval legyen meg a diploma, legyen a neved előtt a Dr. és ajtók nyílnak meg!
"szóval legyen meg a diploma, legyen a neved előtt a Dr. és ajtók nyílnak meg!"
Ez azért csak részben igaz. Az ajtók inkább a szakvizsgával nyílnak, akkor viszont eléggé, csak tudni kell, hogy mennyire vagy alkupozícióban (általában nagyon csak sok kolléga balfék), én pl. most 4000 forintot tudtam emeltetni a munkabéremen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!