Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Hogy tartsak ki az elhatározás...

Hogy tartsak ki az elhatározásaim mellett, és ne adjak fel mindent?

Figyelt kérdés

Konkrétan mindent feladok és semmit nem bírok végigcsinálni. Tudom, hogy ez az én hibám és csak én tudom megoldani. De hogy oldjam meg? A céljaim például német nyelvvizsga (be vagyok iratkozva nyelvtanfolyamra, de csak halogatom), angol nyelvvizsga (ehhez nem sok kell, nyelvtant kell még jobban átvenni, meg egy magántanárt keresni, hogy a szóbelire is gyakoroljak), kresszvizsga (tanulni kéne rá, és felhívni az autóssulit, hogy mikor lesz már időpont), Matekversenyen jó eredmény (11.-én megyek országosra, mert megnyertem a körzetit kb. 0 tanulással, és erre már kéne tanulni egy csomót), kert csinálása normálisan (minden évben elkezdem utána meg tiszta gyom, nem kap vizet, kb. havonta kigyomlálom, és a vízhiány miatt mindig csak nagyon kevés termés lesz), sportolás (erre nincs konkrét tervem, de az egészségemért is kéne, meg fogyásért is), iskolában jobban teljesíteni, mondjuk az most már nem kell, hogy jön a nyár, meg igazából a többit fontosabbnak tartom, mivel érettségiig úgyis mindent elfelejtek, és újra kell tanulni, meg most 10.-es voltam és ez az év vége még az egyetemi felvételibe sem számít bele.

Jó sok mindent leírtam és tudom, hogy nagyon szerencsétlen vagyok, de kérlek segítsetek. Mondjuk, ha egyszerre csak egy dologgal foglalkoznék, vagy valamit egyenlőre feladnék, és mondjuk egy évre félreteszem, nem is foglalkozok vele? Nem tudom. Jajj. Azt hiszem most a matekversennyel fogok foglalkozni, az annyira nem létfontosságú, a jövőben senki nem fogja kérdezni, de már csak 1 hét addig. Azzal kezdem, de arra is, hogy vegyem rá magam, hogy sok időt töltsek vele? Hogy folytassam utána? Mert amúgy kb. semmit nem csinálok a napokban, nagyon lusta vagyok és erre már rájöttem, tudom, hogy változtatni kell, és tudom, hogy te is, aki ezt olvasod így gondolod, de nagyon nehéz a változás. Kérlek segíts! Köszönöm szépen, ha végigolvastad és válaszolsz!

2020. jún. 4. 13:54
 1/7 A kérdező kommentje:

Azt kihagytam, hogy lesz 20 nap nyári gyakorlat, mondjuk az kötelező, meg jó lenne valami nyári munka, de az nagyon valószínű, hogy nem fog összejönni.

Tényleg nagyon köszönöm, ha válaszolsz!

2020. jún. 4. 13:57
 2/7 anonim ***** válasza:

Szívesen segítek, ha tudok Neked!

Az a baj, hogy ez mind fejben dől el.

De ha már beiratkoztál valamilyen tanfolyamra, vagy elhatároztad, hogy

Mit szeretnél, az már az 1. lépés.

Mivel nem tettél le ezekről, így azt mondanám, talán mégsem adsz mindent fel. Ez már egy hatalmas előrehaladás.

Majd egyszer bele is kezdessz.

Azt javaslom, állíts fel egy fontossági sorrendet. Te ismered az életedet, hogy a céljaid közül melyik mennyire fontos.

Továbbá azt a dolgot keresd magadban, ami visszatart. Őszintén.

Gondold végig...

Pénz? Kritikák? Félsz, hogy nem sikerülne?

Stb.

Én pont a másik véglet vagyok. Ha valamit elhatározok, azt végigcsinálom.

Jól olvastam, hogy 10. -es voltál?

Kb 16 éves vagy tehát. Nincs veszve semmi. Előtted az élet.

Nyugi, nem felejted el a nyelvet. Nagyon sok előjön. Nem is gondolnád.

Én 2007-ben tanultam utoljára angolt.

2014-ben önkéntes voltam a vízilabda EB-n. A bírói öltözőnél dolgoztam. Az egyetlen közös nyelv, az angol volt, amivel egymást megértettük a bírókkal. Pillanatok alatt előjött sokminden. Aztán, már az volt a fura, ha valaki magyarul szól hozzám.

Szóval szerintem nem is vagy feladós, mert ezeket sem adtad fel.

Csak nyugi.

Ha fontos a továbbtanuláshoz az idegen nyelv, kezdd azzal. Utána a kresz. Attól ne félj. Már online is tanulható.

Tök érthetően van leírva. A kresz és a vezetés életed meghatározó élménye lesz.

Ha lehetőséged van vágj bele. Nekem nem volt ennyi idősen. Most, 32 évesen csinálom a jogsit. Nagyon szeretem. Pedig elhiheted, itt mennyi kudarc ér és ért. Apukám mindig azt mondja, hogy később sem lesz több pénz, ha esetleg ez tart vissza.

Amúgy meg sosem tudhatod milyen lesz, ha nem próbálod meg. Itt nem csak a jogsira gondolok.

Sajnos az idő telik. Ki tudja mit hoz a jövő.

Lehet, hogy bánni fogod, ha elszalasztod, ugyanakkor lehet, hogy hálás leszel, hogy elkezdted, mert jó döntés volt.

Ez mind, mind nagyon ígéretes cél.

Mint mondtam, áss mélyre magadban, és keresd, mi gátol.

Ha nem találod, akkor kivételesen mondj ellent magadnak.

Néha pont az segít, ha szembemegyünk a saját gátlásainkkal.

Köszi, ha végigolvastad.

Ha kell további segítség, privátban megtalálsz.

Csak ügyesen! A bajnokok sem adták fel! 😉

2020. jún. 4. 14:22
 3/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen!

Félek, hogy nem sikerülne és a kritikáktól is.

17 éves vagyok

Nagyon kedves a válaszod, tényleg köszönöm szépen!

2020. jún. 4. 14:49
 4/7 anonim ***** válasza:

A 2-es vagyok!

Bízz magadban! Ha a matek sikerült, ezek már gyerekjátékok.

A kritikát engedd el a füled mellett.

Másnak még ennyi terve sincs 17 évesen!

Szerintem ezek nagyon becsülendő tervek.

Akik kritizálnak, többnyire irigyek! Ezeknek az embereknek magukkal kell egy egy harcot megvívniuk. Ez róluk szól, nem Rólad.

Olbastam a múltkor hogy Michael Jordan, mielőtt a legnagyobb díját szerezte a kosárlabdában 7000 szer hibázott, de nem adta fel és bajnok lett.

Ezt ő maga mondta.

Sokszor csak az eredményt veszik észre, ami mögötte van, azt nem.

Ő is csak ember.

Semelyik bizibe nem lesz beírva, hogy hányadikra sikerült.

A jogsiba sem.

Én ma vettem a 66. órát.

Nem vezettem előtte sosem.

Még 10-15 biztos kell.

De nem érdekel, ki mit gondol.

Nem biztos, hogy jobb sofőr az aki 30 órával vizsgázik le.

Neked jó agyad van, ha a matek ilyen jól megy.

Menni fog.

2020. jún. 4. 15:04
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2020. jún. 4. 15:07
 6/7 anonim ***** válasza:

Szívesen!

Ha gondolod, mint írtam priviben is beszélhetünk. Segítek.

2020. jún. 4. 15:15
 7/7 anonim válasza:

Kedves Kérdező,

egyszerre csak egy dologba fogj bele és fokozatosan kezdj új szokásokba. Jelentkezz egy angol próbavizsgára: [link]

nézd meg hogy sikerül, az is lehet, hogy már vagy olyan jó, hogy átmennél.

szerintem a matekot nyomasd első körben, a nyelvekkel ráérsz később foglalkozni, a kresz meg pláne várhat.

nézz meg sport appokat amit fejlesztik a kitartásodat is, kezdj kicsivel és ritkábban, az a lényeg, hogy szokás legyen.

Nekem is sok tervem van és ezer dolgot nem csináltam még meg, de nem nyomasztom magam emiatt hanem egyszerre egy dologra koncentrálok és napi célokat tűzök ki. Pl. ma eljutok eddig meg eddig a munkában, utána rakok rendet a konyhában. stb.

a kert nagyon jó kikapcsolódás lehet, de nem vállalod túl magad vele? csinálj inkább egy kisebb pár négyzetméteres veteményest. nem kell mindig tisztára gyomlálni sem, kell egy egészséges mennyiségű gaz, különben csak a kártevőknek terítesz meg. de ezt mindenképp csak hobbinak fogd fel, sokkal fontosabbak a tanulmányaid

2020. jún. 6. 14:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!