Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Ezért lenézem a nőket?

Ezért lenézem a nőket?

Figyelt kérdés

Volt egy kisebb vitám egy ismerősömmel, aki amúgy feminista. Az volt rólam a véleménye, hogy lenézem a nőket. Érvként egy példát hozott ellenem, mégpedig, hogy készítettem egy listát azokról a tulajdonságokból, amiket keresek a jövendőbelimben.

Lehet velem van a gond, de nem látom az összefüggést.

Gondolatok?

2020. ápr. 22. 00:54
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
73%

Szerintem csak kifogtál egy feminácit. Van köztük olyan aki a pillantást is nemi erőszaknak veszi. Az a baj hogy nagyon rövoden írtad le a dolgot.

Mi van a listádon?

2020. ápr. 22. 00:57
 2/17 anonim ***** válasza:
81%
Lol. Csak simán tárgyiasításak nevezném ezt. felírtad a bevásárlólistára a liszt, cukor és konzervek mellé? Xd
2020. ápr. 22. 01:08
 3/17 anonim ***** válasza:
24%
Ha van a listán lencse, baj nem érhet.
2020. ápr. 22. 01:12
 4/17 A kérdező kommentje:
Mindenkinek vannak elvárásai, én csupán megfogalmaztam és összegyüjtöttem a sajátomat. A lista tartalma nem releváns, mert ő sem látta az egészet.
2020. ápr. 22. 01:27
 5/17 anonim válasza:
30%
Igaz is. De csodálkozz, ha egyedül halsz meg.
2020. ápr. 22. 01:33
 6/17 anonim válasza:
67%
De ne*
2020. ápr. 22. 01:33
 7/17 anonim ***** válasza:
83%

Fordítsuk meg a dolgot. Te hogyan éreznéd, ha lenne egy lány - aki amúgy tetszik neked - és listával a kezében kipipálgatná, hogy ennek megfelelsz, de ennek az elvárásának nem. Neked hogyan esne?

Egyáltalán: miért kell egy listán szereplő dolgoknak, tulajdonságoknak megfelelni?

Egyébként szíved joga listát készíteni, csak aztán ne csodálkozz, ha a listád kitudódik, faképnél hagynak.

Mentális listád is lehet, és nem is kell, hogy feltétlen kitudódjon, DE:

Az idő múlásával egyre rövidebb lesz majd a listád, míg a végén alig lesz rajta valami, vagy semmi, de akkor már nem lesz jelentkező, illetve úgyis mondhatnám: késő lesz.

2020. ápr. 22. 02:03
 8/17 anonim ***** válasza:
78%
Inkább csak buta vagy, ha egy merev listád van.
2020. ápr. 22. 02:28
 9/17 anonim ***** válasza:
96%

Mi volt a listán?

Mit mondott pontosan az ismerősöd?

Mi volt a vita kontextusa?

Ravasz dolog ám nem megadni a részleteket, ha az erkölcsi megítélésedről van szó.

2020. ápr. 22. 04:13
 10/17 A kérdező kommentje:

#5 Fel vagyok rá készülve. Úgy érzem szívesebben maradok egyedül mintsem egy hárpiával aki megkeseríti az életem.

#7 Ez miatt írtam ki. Engem nem zavarna, ha egy lánynak listája lenne. Viszont erról a listáról csak barátaim tudnak, randikkal nyílván nem beszélek erről, és nem pipálgatom. Nem kell mindennek megfelelni, sőt! Ez csak azért van, hogy ha a lilaköd elkap mint a múlban már sokszor megesett, akkor legyen realitási alapom. A végét #5 nek megválaszoltam.

#8 Nem merev a lista, nem kell mindennek megfelelni rajta. De azt, hogy buta vagyok e nem nekem kell megítélnem :D

#9 Azért nem osztottam meg ezeket, mert a lista tartalmával ő sem volt tisztában, de legyen:

A lista első pár jelleme ilyesmi: Őszinte, Hűséges, ...

Pár nem jellemvonás: Nem dohányzik, mértékletes, ...

Konteksztus: Ez nem egy vita volt. Beszélgetés alatt kicsúszott, hogy rossz véleménnyel van rólam, de nem akarta elmondani, hogy mi a baja. Megkértem, hogy mégis tegye meg, mert nem szeretem ha a hátam mögött gondolnak rosszakat rólam a barátaim, és még mikor ez kiderül, utána is titkolják. Kissebb oda vissza után, úgy döntött, hogy leírja. Amit leírt, azt a kérdésben láthatod.

Note: bocsánat, hogy a kérdésben lényegretörő voltam, stackoverflow -ról maradt meg a szokás.

2020. ápr. 22. 11:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!