Ezért lenézem a nőket?
Volt egy kisebb vitám egy ismerősömmel, aki amúgy feminista. Az volt rólam a véleménye, hogy lenézem a nőket. Érvként egy példát hozott ellenem, mégpedig, hogy készítettem egy listát azokról a tulajdonságokból, amiket keresek a jövendőbelimben.
Lehet velem van a gond, de nem látom az összefüggést.
Gondolatok?
Szerintem csak kifogtál egy feminácit. Van köztük olyan aki a pillantást is nemi erőszaknak veszi. Az a baj hogy nagyon rövoden írtad le a dolgot.
Mi van a listádon?
Fordítsuk meg a dolgot. Te hogyan éreznéd, ha lenne egy lány - aki amúgy tetszik neked - és listával a kezében kipipálgatná, hogy ennek megfelelsz, de ennek az elvárásának nem. Neked hogyan esne?
Egyáltalán: miért kell egy listán szereplő dolgoknak, tulajdonságoknak megfelelni?
Egyébként szíved joga listát készíteni, csak aztán ne csodálkozz, ha a listád kitudódik, faképnél hagynak.
Mentális listád is lehet, és nem is kell, hogy feltétlen kitudódjon, DE:
Az idő múlásával egyre rövidebb lesz majd a listád, míg a végén alig lesz rajta valami, vagy semmi, de akkor már nem lesz jelentkező, illetve úgyis mondhatnám: késő lesz.
Mi volt a listán?
Mit mondott pontosan az ismerősöd?
Mi volt a vita kontextusa?
Ravasz dolog ám nem megadni a részleteket, ha az erkölcsi megítélésedről van szó.
#5 Fel vagyok rá készülve. Úgy érzem szívesebben maradok egyedül mintsem egy hárpiával aki megkeseríti az életem.
#7 Ez miatt írtam ki. Engem nem zavarna, ha egy lánynak listája lenne. Viszont erról a listáról csak barátaim tudnak, randikkal nyílván nem beszélek erről, és nem pipálgatom. Nem kell mindennek megfelelni, sőt! Ez csak azért van, hogy ha a lilaköd elkap mint a múlban már sokszor megesett, akkor legyen realitási alapom. A végét #5 nek megválaszoltam.
#8 Nem merev a lista, nem kell mindennek megfelelni rajta. De azt, hogy buta vagyok e nem nekem kell megítélnem :D
#9 Azért nem osztottam meg ezeket, mert a lista tartalmával ő sem volt tisztában, de legyen:
A lista első pár jelleme ilyesmi: Őszinte, Hűséges, ...
Pár nem jellemvonás: Nem dohányzik, mértékletes, ...
Konteksztus: Ez nem egy vita volt. Beszélgetés alatt kicsúszott, hogy rossz véleménnyel van rólam, de nem akarta elmondani, hogy mi a baja. Megkértem, hogy mégis tegye meg, mert nem szeretem ha a hátam mögött gondolnak rosszakat rólam a barátaim, és még mikor ez kiderül, utána is titkolják. Kissebb oda vissza után, úgy döntött, hogy leírja. Amit leírt, azt a kérdésben láthatod.
Note: bocsánat, hogy a kérdésben lényegretörő voltam, stackoverflow -ról maradt meg a szokás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!