Letezik ilyen fobia?
Nos, mar eleg regota van az, hogy ha egy kest a hasam fele tartanak, nagyon megijedek meg felek, meg ha csaladtagom is az akirol tudom hogy ugysem szurna meg.
Kb. azota van ez amiota azt almodtam hogy engem meg anyumat hasbaszurtak
Rakerestem, de ilyen fobiaja nem nagyon van senkinek
Ez valami beparáztatós kérdés akart lenni? Keresd ki:
Akrofóbia, Altofóbia – tériszony, magaslatfélelem.
Aerofóbia – beteges légiszony, repüléstől való félelem
Agorafóbia – nagyobb tértől, utcáktól való félelem
Aibofóbia – palindromoktól való félelem.
Algofóbia – fájdalomtól való irtózás.
Antropofóbia – emberi társaságtól való rettegés a szociális fóbia egy fajtája
Aquafóbia, Hidrofóbia – víztől való rettegés
Asztrafóbia, Asztrapofóbia, Brontofóbia, Keraunofóbia – mennydörgés, villámlás és vihartól való félelem (kis gyerekekre jellemző).
Autofóbia – Magánytól való félelem.
Aviofóbia, Aviatofóbia – irtózás repüléstől.
Bacillofóbia, Bakteriofóbia, Mikrobiofóbia – mikróbáktól való rettegés.
Cathisofóbia, a leüléstől való félelem
Cibofóbia, Sitofóbia – az ételtől való elrettenés az anorexia nervosa szinonimája.
Demofóbia, – tömegiszony.
Dentofóbia, Dontofóbia, Odontofóbia – a fogorvostól és a fogászattól való félelem.
Dizmorfofóbia, más néven testi dismorfológiai rendellenesség – egy meglevő, vagy beképzelt testi defektustól való obszesszív elszörnyülés.
Electrofóbia - áramtól, elekromosságtól való félelem
Emetofóbia – hányástól való félelem.
Eremofóbia - egyedüllétől való félelem.
Ergaziofóbia, Ergofóbia – munkától, vagy inkább egy bizonyos aktivitástól, vagy funkció betöltésétől való félelem (például egy sebész félelme operáció végrehajtásától).
Erotofóbia – a szerelem fizikai részétől, vagy az arról való társalgástól való félelem.
Eritrofóbia – pirulástól (és annak szociális hatásától) való félelem, ami többnyire krónikus pirulásban szenvedők esetén léphet fel.[1]
Fazmofóbia -szellemektől való félelem
Fobofóbia – Attól való rettegés, hogy valami fóbiád van.
Fonofóbia – zajtól való félelem.
Galeofóbia – cápáktól való félelem.
Gefirofóbia – hidaktól való félelem
Genofóbia, Koitofóbia – szexuális interkurzustól való félelem.
Glosszofóbia – rettegés attól, ha nyilvánosan beszélni kell.
Gimnofóbia – meztelenségtől való félelem
Ginofóbia – nőktől való félelem.
Haptefóbia – megérintéstől való félelem.
Heliofóbia – a napsugártól való félelem.
Hemofóbia (vagy haemofóbia) – a vértől való félelem, és látására való elrettenés. A hemofóbia (vagy haemofóbia) egy olyan fóbia, amikor valaki a vér gondolatától, látványától fél vagy undorodik tőle. Súlyosabb esetben a félelem kisebb-nagyobb sokkhoz vezethet.[forrás?]
Hexakosioihexekontahexafóbia – a 666-os számtól való félelem.
Hipotermofóbia- hidegtől való félelem
Hoplofóbia – fegyverektől, különösen lőfegyverektől való félelem (mind politikai, mind pszichológiai szempontból).
Homofóbia – homoszexualitástól való félelem
Kardiofóbia – szívbetegségektől való félelem
Klausztrofóbia – bezártságtól való rettegés.
Kozmikofóbia – a csillagos ég látványa miatt felmerülő gondolatoktól és érzésektől (magány, végtelenség, üresség) való rettegés
Kuloultrofóbia – bohócoktól való félelem (nem csak gonosz bohócoktól való)
Ligirofóbia – hangos zajtól való elrettenés.
De nagyon rá értél #1.
Kérdezőnek: "Nos, mar eleg regota van az, hogy ha egy kest a hasam fele tartanak, nagyon megijedek meg felek, meg ha csaladtagom is az akirol tudom hogy ugysem szurna meg.
Kb. azota van ez amiota azt almodtam hogy engem meg anyumat hasbaszurtak"
Ki szegez rád kést?
Szerintem keress fel egy pszihiátert.
Hat pl tesom szokott hadonaszni a kessel poenbol de akkor osszeszarom magam kb xd
En csak kivancsi vagyok hogy egyaltalan ez fobia-e, mert nekem annak tunik, plusz meg nem is hallottam ilyet ami nekem van
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!