Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miért érzek így minden olyan...

Miért érzek így minden olyan film (vagy sorozat) után, amit nagyon vártam, hosszú hónapok óta?

Figyelt kérdés

Ma újból rám tört ez az érzés miután megnéztem a Skywalker korát amire két éve vártam, de idén már éreztem ezt a Marvel kapitány, a John Wick 3, illetve kiemelkedően a Bosszúállók: Végjáték után is (mind várós filmek voltak). Miután kijövök a moziból (vagy ha olyan van akkor ha felállok a tévé elől), egy darabig még telít az élmény, de aztán eltelik pár óra és olyan szomorú üresség lesz rajtam úrra, mintha legalábbis szomorú vagy csalódott lennék hogy láthattam a filmet (pedig mind a négy említett film elképesztő módon tetszett, mind 10/9 vagy 10/10, szóval szó sincs arról hogy maga a film okozna csalódást), egyszerűen ilyen furcsa keserű ürességet, hiányt érzek, hogy nincs többé a várakozás, hogy ennyi volt és hogy most már túl vagyok rajta. Pedig ez csak egy film, ráadásul meg lehet nézni máskor is a legtöbb esetben, tehát még az sincs hogy "elveszíteném". Mégis, nem tudom megmagyarázni miért de kellemetlen, üres, szomorú érzés lesz rajtam úrrá.

Az érdekelne hogy ez miért van? Illetve másoknak is van ilyen, ti taoasztaltatok magatokon hasonló érzést egy-egy nagyon várt film megtekintését követően? Tudom hülyén hangzik de kicsit olyan mintha egy részem veszett volna oda, amit nem tudok értelmezni, hiszen sokkal inkább örülnöm kéne hogy részese lehettem a dolognak végre valahára... Fura. :/

2019. dec. 31. 01:34
 1/4 anonim válasza:
100%
Nekem is szokott ilyen lenni ha valami nagyon tetszett, viszont én azért szoktam "ürreséget" érezni mert túlságosan tetszett a film és nagyon bele éltem magam a való világ pedig "csalódást" okoz, mivel nem tudja azt nyújtani amit egy film,sorozat. Nem tudom hogy veled is ez van-e de velem igen :)
2019. dec. 31. 05:05
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Ez nem film, ez pszichológia.

Ha az életedben csak egy valami fontos, az oda vezető út éltet. Ez az alapja a jövőképnek. Ez hajt és ez ad energiát a mindennapokra. Ha ez olyan valami, amiért neked kell küzdeni, az űr helyett a dicsőség és a büszkeség érzés jelenik meg. Ha ezt csak úgy megkapod és szó szerint semmit nem kellett tenni a film esetében, csa ülni és nézni, nincs meg a "megcsináltam" érzés, csak az "elmúlt és nincs mi éltet" érzés.

2019. dec. 31. 06:57
 3/4 Ismeretlen777 válasza:
100%
Hát nem tudom az előzővel nem értek eggyet én komolyan szinte küdöttem azért hogy megnézhesem azt a sorzatot / sorozatokat amit az elmúlt napokban néztem mivel alig tudtam valahol megtalálni ( csak felirattal tudtam megtalálni őket ) és miután megnéztem a sorozatokat én is ugyanilyen ürességet éreztem de igazából nem tudom hogy miért.
2020. jún. 18. 03:18
 4/4 Ismeretlen777 válasza:

Az elöző vagyok és azt véletlen kihagytam hogy szerintem ez nem azaz üresség amikor valamiért nem kell megküzdenem és csak az ölembe esik aztán már nem is érdekel, legalábbis én így érzem.

Talán azért van ez így mert amikor vége van rá jövök hogy ez csak egy film/sorozat volt és ez nem volt igaz, meg szerimtem részben az is benne van hogy amikor végignéztem rá jöttem hogy ennek már nincsen folytatása.(elnézést ha rosszul fogalmaztam meg a mondataimat, és ha helyesírási hibák vannak benne ,de nagyon fáradt vagyok és le akartam irni a gondolataimat)

2020. jún. 18. 03:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!