Milyen allat a pacal?
Csirkeporkolt csirkebol van
Diszno az disznobol
Pacal piorkol pacalbol van de nem adott ki semmilyen kepet a google h az milyen allat
Allatkerben latni pacalt vagy azt otthon tartjak a disznokkal?
A pacal nem külön állat, hanem a legfinomabb, legnemesebb és legszebb része az élőlényeknek.
Már a kommunista propaganda is használta:
- Van itt pacal, van itt erő
éljen Gerő, a hídverő!-
Vagy amikor dicséret formájában hangzik el:
- Olyan pacal vagy Nyomika! -
Azt már Rubens is megfestette, hogy a legszebb női idomok pacalból vannak és katonai rangként is ismerjük: alpacal, pacal, főpacal.
A konditerembe pacalosodni járnak a legújabb trendi szerint és a sportautók egyik fő és vonzó tulajdonságaként a legszebb, leggyorsabb, legáramvonalasabb járgány egyszerűen pacal, ami a pompás, verhetetlen szinonimájaként kapott értelmet a köztudatban.
Ami pacal az csak jó lehet, pláne paprikásan nokedlivel és kovászos uborkával.
Éljen tehát a pacal, létünk csimborasszója, a mennyei finomság, ami veri az ambróziát is, a jók legislegjobbja.
Gut, besser, PACAL.
Olyan , mint a fakopáncs, csak ez nem fát kopácsol, hanem pac-al.
Ritka esetekben olyan, mint a nyaral, csak ez hosszabb és lassabb. De megesik, hogy répára vadászik, ilyenkor gyümölcsökre gerjed, és nem ragadozik, viszont nagyokat úszik közben vidáman kacarászva. De lehet, hogy az egy légy volt, már nem is tudom. Túl korán volt még ahhoz, hogy bekategorizáljam, és defináljam. De egyébként tetszett, szép volt a színe. És el tudott 50-ig számolni. Kétszer is.
A pacal receptje.
Vegyünk először is 3 kg pacalt, mert most belecsapunk a lecsóba!
Aztán legelőször is zsemle színű rántást készítünk, ami ugyan nem kell a pacalba, de ahhoz viszont feltétlenül szükséges elkészíteni, hogy a szakács kellő önbizalommal vágjon a dolognak, mert a pacalfőzés nehézségi foka ezt indokolja.
Ehhez nem elégséges színmintának egy egyszerű kifli, hiszen nem kifliszínűnek kell a rántásnak lenni, hanem zsemlének. Ez úgy történik, hogy egy serpenyőben zsiradékot hevítünk, aztán beleszórjuk a lisztet, majd időnként balról jobbra, esetleg jobbról balra megkeverjük, vagy megkavarjuk és amikor a kívánt zsemleszínt elérte a rántásunk, akkor beleszórjuk a pirospaprikát, majd vigyázva, hogy meg ne égjen, mert akkor a paprika keserű lesz, felöntjük vízzel.
Nagyon egyszerűnek hangzik, pedig vannak buktatói, az egyik például a mennyiségek eltalálása. Lehet kezdeni egy evőkanál olajjal és ha ebbe több lisztet szórtunk, akkor lehet még olajat később is hozzáadni, majd lisztet, ha túlhígítjuk, majd olajat, majd lisztet, majd megint olajat, amíg az egy liter olaj és a kiló liszt már mind a rántásba került, de akkor nem ajánlatos további liszt és olajporcióért leszaladni a kisboltba, hacsak nem szeretnénk visszajövet a lakásunkat porig égve találni.
Most már kezd a munkaidőm a végéhez közeledni, így rátérek a pacalra, fogod és megfőzöd, oszt annyi.
Sziasztok, rohannom kell a pékhez, ma pacalt főzök, így hát kell a zsemle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!