Nektek mi a véleményetek az afrikai eredetű homokkal kapcsolatban, szerintetek lehet benne vmi?
Egyes elméletek szerint, az európai autómosó tulajdonosok a felelősek az afrikai homokvihar miatt, amit egészen magyarországig hozott a szél.
Az elmélet szerint, így akarják rászerni az autótulajdonosokat, h minél többet hordja hozzájuk az autótulajdonos a kocsiját mosatni. Elvégre ki szeret koszos autóval járni?
Szerintem lehet benne vmi, csak azt nem tudom még, h hogyan is csinálják.
Szerintetek mi a véleményetek erről?
Ez mi lenne ?
Autók , amik homokosok.
Tegnap jártam egy óriási használautó telepen, ahol csak egy autó volt lemosva...az, amit meg akartam venni. Még jó, hogy előre szóltam.
A többi autón ott volt fél Afrika pora, a tulaj meg készülődött, hogy tökönszúrja magát.
Az a véleményem hogy ez mindennapos, csak nem ilyen méretekben. Ha lemosom a kocsimat reggel, délután finom porréteg van a kocsin, pont úgy mint a száradó ruhákon, az emberek haján és a beszívott levegőben.
Lehet látni, hogy a fák levelei is porosak, a mostani áztató eső után pedig milyen tiszták.
Perdze, egyértelmű. Eddig is gyanús volt, a sivatag miért nem sík terület, mikor a nevében is benne van, így kezdődik. De nyilván mikor kitalálták a nevét, h hívjuk ezentúl sivatagnak, akkor mégegy nagy sík platu volt csak. Azóta viszont dűnésedett, vajon miért?
Mekkora gödröket kellhetett ásni ahhoz, h ennyi porot ide fújathassanak. Áll össze a kép... :)
Erre bevallom eddig nem gondoltam, de most jött a hír, h britt tudósok már be is bizonyították az elméletedet. :)
Ment a zöld pacsi.
Van benne valami, leginkább szilícium-dioxid.
Ha szoktál nagyobb léptékű meteorológiai műholdképeket nézegetni, látszik, hogy egy-egy erősebb déli légáramlás esetén, hogy fel tudja kapni a szél Észak-Afrikában a homokot és hogy hozza Európa felé.
Az európai autómosó tulajdonosoknak jó kis ciklongyáruk lehet, vagy valami jó nagy ventilátorokat telepíthettek a Szaharába, amivel kontinenseken át tudják fújdosni a homokot. A ventilátorokat gondolom helyben épített erőművekkel hajtják meg. "Olcsó" befektetés lenne, ami autómosásokból bizonyára hamar megtérülhet...
Nagyon remélem, hogy ez csak egy troll kérdés és nem komolyan gondoltad!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!