Hol van az Óperenciás tenger? Már kerestem az atlaszban is, de nem találom sehol. Próbáltam a GPS-el is utána nézni, de az sem dobott ki semmi érdemlegeset. A googlemaps is eléggé hiányos. Ha lehet pontos koordinátákkal együtt adjátok meg a helyét.
elözö vagyok
"Több forrás is említi, hogy a Honfoglalás során a magyarok a Dunántúllal együtt megszállták az Alpokalját és az Alpok egy részét is. A magyar területek határa ekkor a Lajtától mintegy 150 kilométerrel észak-nyugatra, az Enns folyó vonalában húzódott.
A folyó nem csupán országhatár volt: kulturális válaszvonalat is képezett. Az Enns folyón túl más szokások, hagyományok éltek, más világ fogadta az oda utazókat. A nyugati határon kívül szolgáló magyar katonák gyakran meséltek ezekről a szokatlan tapasztalataikról, melyeket „Ober Enns” azaz németül az Enns folyón túl szereztek.
Ez az „Ober Enns” kifejezés magyarosodott Óperenciára. „Túl az Óperencián” tehát az Enns folyótól nyugatra terjedt. Az Óperenciás-tenger nagy valószínűséggel a Földközi-tenger megfelelője, hiszen az „Óperencián” jócskán túlhaladva a tengert is megpillanthatta az utazó."
Innen: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!