Ha valaki mindig képes újat mutatni, akkor is újat mutatna, ha nem mutat újat?
Nem. Ha egyszer véletlenül nem újat mutat, akkor elveszti a rangját, és ezután már "nem mindig képes újat mutatni"-ként fogunk rá hivatkozni, és teljesen elveszti a hitelességét, lényegében tönkremegy ezzel a rossz húzással a karrierje.
Remélem tudtam segíteni.
Ó, én számtalan példát tudnék felsorolni, például irodalom órán, amikor a verselemzés van terítéken, nyilvánvaló, hogy ha azt vesszük, hogy egy árkon, bokron botorkáló migráns felteszi a kérdést, hogy
- Hé paraszt, melyik út viszen itt Budára?- , akkor Toldi a petrencés rúddal nyolc napon túl gyógyuló útmutatást ad legott és automatikusan.
Ezzel semmi újat nem mondtunk egy magyar embernek, de Brüsszel mégis új megvilágításban vizsgálhatja a külpolitikai helyzetet, továbbá Arany költészetébe is sikerül alternatívát csempészni, amit a magyar tanár pillanatnyi hangulata szerint értékel.
Mindebből bárki leszűrheti, hogy a világ legkönnyebb dolga úgy újat mondani, hogy közben semmi újat nem mondunk.
Ha ehhez hozzáveszem, hogy a holnapi naptól kezdve Szaud-Arábia kissé poros útjain ismeretlen színű hajjal (feleslegessé téve így az országban a fodrászatot), fekete göncökből kikukucskáló női úrvezetők tömegei szabadulnak a még gyanútlan muszlimokra, akkor a jövőben kár reménykedni az Iszlám országokban a nők megítélésének javulásában, de az is biztos, hogy a férfi sofőrök számára további imák és fohászok válnak sürgősen szükségessé, ám ez csak nekik lesz új, a világ más tájain ezen senki nem csodálkozna.
Persze az is elterjedt, hogy a jámbor(nak tartott) turbános lakosság fatalizmusából könnyedén elintézi ezt annyival hogy - Allah akbár - , vagy - ahogy Allah akarja.-
Mondtam ezzel valami újat?
Na ugye!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!