Mennyivel töltsük a telefonunkat?
a kérdés adott.
mi a helyes Amper tolteskor?
most vettem egy power-bankot és :( -an látom 2A a tölteni a töltöre viszont általában 1A alatt szokott írva lenni...milyen hatása van a teló aksijara ha nagyobb a töltő amper?
Humor kategória? (mert akkor a válasz: ezerrel, vazze)
Na mindegy.
Nem tudod a telót nagyobb amperrel tölteni, mint amit szeret. A powerbankon szereplő töltőáram a max.
hahaha
inkább 10e ft-al
de elektromosan gondoltam
nm humornak gondoltam..
nm tudom hogy került a humorba???::::....
amúgy arra lettem volna kiváncsi hogy nm árt a telónak ha nagyobb amperrel töltöm...lsd régen azt mondták az autós töltő kinyírja az telóakkut mert gyorsan tölt /pl 2 amper míg a rendes töltő csak 0,5 A-val/
Ha egy gagyi autós töltő nem 5 V-ot ad, hanem mondjuk 6-7-et, akkor igaz lehet.
Nem tudom, mennyi túlfeszültséget képes tolerálni a telók beépített töltésszabályozó egysége.
De szerintem ez az autós túltöltés még a NiMh akkuk idejében lehetett inkább igaz, az azokhoz tartozó töltő elektronika a telefonban nem volt éppen egy csúcskomputer.
tehát az áramerősség nem befolyásolta azokat és a mostaniakat sem?
köszönöm
"tehát az áramerősség nem befolyásolta azokat és a mostaniakat sem?"
Az áramerősség az ellenállás és a feszültség függvénye.
A töltő egy feszültséget ad, ami révén az adott ellenálláson kialakul egy áramerősség.
A töltőre írt áramerősség a maximum, amire képes. Hogy mennyit ad valósan, az mindig feszültség és ellenállás kérdése.
Egy 2 amperes töltő olyan telót, ami csak fél ampert tud fogadni, fél amperrel fog tölteni.
Vigyázat!
Modern gyorstöltők, pl. Huawei, ezek akár 3 A-t is tudnak, de CSAK a saját telóját szabad vele tölteni, mert ezek már nem csak tudják a 3 ampert, hanem emelt feszültséggel át is küldik. Az új extra gyorstöltős telók ezt tudjákis kezelni,de a régiek nem.
Szóval mondjuk egy Mate10 quickcharge töltőjét nem ildomos egy régebbi akármilyen, szigorúan 5V 2A töltésű telóra dugni. Esetleg elfüstöl vagy felfújódik az akkuja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!