Hogyan vélekedtek a következő műalkotásokról (ha ugyan azoknak tartjátok őket)?
Ez is (legyen) irodalom 1
...
Ez is (legyen) irodalom 2
" "
Ez is (legyen) irodalom 3
X szerző Y műve
Ez is (legyen) irodalom 4
!zBKh...1zy
Ez is (legyen) irodalom 5
Ez is (legyen )irodalom
és az utolsó: Ez is (legyen)irodalom 6
minden
Hat darab,mindegyik címe:Ez is (legyen)irodalom. Maga a mű,a cím után és alatt:az elsőnél: ...
a másodiknál:" " (idézőjel)
a harmadiknál:X szerző Y műve
a negyediknél:!zBKh...1zy
az ötödiknél maga a cím:Ez is
(legyen) irodalom
a hatodiknál: minden
Na jó, legyen, úgysem vettem be reggel a gyógyszereimet...
1: ez műalkotás, a három pont szépen, szabályosan követi egymást, egyformák, az élet folytonosságára hívják fel a figyelmet.
2: mint az első, de az idézőjelek között kihagyott hely az élet buktatóit szimbolizálja, esetleg az emberek által sokat idézett "semmiről" szól.
3. ez plágium.
4. nem beszélek az adott nyelven, így nem tudom megítélni.
5. ha a címet egysoros költeményként értelmezzük, lehet művészet.
6. ez már filozófia.
Remélem, tudtam olyan érthetetlen lenni, mint maga a kérdés.
Sejtettem,hogy nem fogjátok érteni.
... -sok szövegben szerepel ez ,három pont,pl. ha egy mondat megszakad.Például:Nem tudom ,lesz-e eső,de én...
Vagy zárójelben-(...)-valamely szöveg kimaradt,hiányzó részét jelenti.Itt is ilyesmit próbál szimbolizálni,az lehet,hogy zárójelbe kellene tenni.
Az idézőjel azt jelenti:valakinek,bárkinek valamely,bármely mondata mint idézet műalkotásként szerepeltetve.
A harmadik nem plágium,mert nem X-vagy Z szerző Y -vagy Q- művét másolja,hanem csak utal rá,megnevezve: X-től Y mű.
A negyedik véletlenszerű,össze nem függő szám-és betűhalmaz,arra igyekszik rámutatni:ebből lehetséges-e művészi értelmet kiolvasni(és mindenből lehet).
Az ötödik (is) az irodalom,a művészet határtalanságáról szól:az az Ez =bármi,minden.Bármi,minden (legyen ) irodalom,azaz lehet és legyen műalkotásként kezelve.
Az utolsó:minden mint minden ,ez a szó mint mindennek a közös neve műalkotásként.
Vagy én nem értek hozzá vagy ti nem vagy egyikünk sem.
6
Ne várd el, hogy elmebetegek gondolkodásmódjához alkalmazkodjunk, kérlek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!