Mi nem illik a túróhoz, mi az amivel semmi áron sem ennétek meg?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
Szerintem két kérdés az, amit kiírtál.
Egyéni elbírálás alá eshet, mi "nem illik a túróhoz", illetve mi az, amivel én nem enném meg.
Nagyon sok étel mellé nem kéne túró, ha magát a túrót szeretem is. Pörköltek, gulyásfélék, lecsó, csevapcsicsa, fasírt, brassói aprópecsenye, paradicsomleves, halak, tyúkhús-leves. Egy angolosan sült, véres steak-szelet, hagymás tokány, resztelt máj, hurka, sóska, spenót, főzelékfélék, töpörtyűkrémek, ráksaláta, kenőmájasok...és még nagyon sok egyéb.
Olyan ételekhez akkor sem, ( ha egyébként meg tudnám enni az adott ételhez, vagy szerintem illene hozzá) amit azért kóstolok meg, hogy megtudjam, mi abból a "hagyományos"íz, "eredeti" recept. Ha elutaznék Japánba egy gasztro-körútra, biztosan nem kóstolnék sushit túróval, vagy franciáknál nyers kagylót, hiszen részben a vendéglátóim lelkébe taposnék, részint akkora ízlésficamosnak néznének, amekkora addig nem fordult elő náluk.
Nem tudom, milyen gasztro-merényletre vetemednék, ha pl. az éhhalál szélén állva mindenféle kajához és túróhoz jutnék...de az bizonyos, hogy némely magyar portán a disznó ízletesebb moslékot kap, mint amilyen extrém ízlésvilága egy-egy embernek lehet.
Amióta pl. videón láttam, hogy egynémely amerikait a szamócalekvár mustárral kikeverve is elvarázsol, azóta semmi nem l ehetetlen.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
Igazán minden a recept kérdése.
Úgy biztos, hogy ezernyi nem passzoló dolgot lehet mondani, hogy egy bizonyos készételhez társítunk valami más alapanyagot, például túrót.
De ha CSAK a főzési alapanyagokat rakjuk egymás mellé, akkor sokkal szélesebb a játéktér.
Ilyen célra a túró pont egy joker, mert édes és sós felhasználásra is alkalmas. Mint úgy általában a tejtermékek.
Szerintem elég nehéz olyan főzési alapanyagot mondani, amit túróval párosítva ne lehetne valami jó ételt kihozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!