Ki tudtok találni olyan szavakat, kifejezéseket, amelyeket még soha nem írt le senki az interneten?
Mielőtt beírjátok, győződjetek meg róla guglival, hogy valóban nincs rá találat. Kezdem én:
Húgymirigy
Katolikus pótlap
Vörösvérhas cukorka
Nagyon jók, jöhetnek még.
A #3-asnak: [link]
A gugli önkényesen belejavított a szóba, a tiednél azt írja ki, hogy "Showing results for bárány főzelék". Azt viszont, hogy bárányfőzelék, én írtam le először a világon.
A guglival ellenőrzés során amúgy egészen meglepő dolgok is meg tudnak bukni. Például végbélhab. Soha nem gondoltam volna, hogy létezik ilyen gyógyászati termék, hogy végbélhab. Megnéztem a betegtájékoztatót: egy spray-t kell feldugnia az embernek a fenekébe, és belefújni a habot, amelynek hatóanyaga kifejti jótékony hatását a végbélre.
Ki hitte volna, hogy ilyen is van.
Mondjuk nem igazán értem ez mire jó, vagy miért humoros.
Ha értelmes szavakból akarunk szóösszetételt, akkor fel lehet ütni egy szótárat két helyen és összeilleszteni a két szót. A legtöbb esetben az új összetett szónak nem sok értelme lesz. Vagy fogsz egy hírportált, és az első cikkből veszel egy főnevet, a második cikkből egy igét, és megint összeáll egy értelmetlen valami. Ehhez se ész, se tehetség, se kreativitást nem kell, és a viccfaktor is minimális.
Pl. index.hu: viszonykiszállás, origo.hu: kötélközvetítés
Ha nem csak értelmes szavakat lehet használni, akkor meg ott vannak a Lorem ipsum generátorok:
Vagy egy magyar változat:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!