Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Humor » Megtelhet az Internet?

Martinbh kérdése:

Megtelhet az Internet?

Figyelt kérdés

Ha igen miért?És ha nem akkor miért nem?

És mi lesz ha megtelik?

2015. máj. 12. 09:31
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Ha megtelik, kifolyik belőle az adat. De szerintem fognak csinálni nagyobb internetet, ha látják, hogy már kezd betelni. :-)
2015. máj. 12. 09:41
 2/15 A kérdező kommentje:

XD TUDOM HOGY EZ SZARKAZMUS!AM EZ EGY NEM KOMOLY KÉTDÉS!

DE KÉREK MÉG VÁLASZOKAT.Most komolyan gondoljatok bele nincs több Dancsó

2015. máj. 12. 09:43
 3/15 anonim válasza:
Esélytelen, hogy megteljen. Olvass utána az információs társadalomnak.
2015. máj. 12. 09:56
 4/15 anonim ***** válasza:

De az is igaz, hogy az összes Földről elérhető adathordozó kapacitása véges.

Tehát ha nagyon gyorsan elkezdenénk felesleges adatokat gyártani, akkor azzal be tudnánk tölteni.

2015. máj. 12. 10:36
 5/15 A kérdező kommentje:
Zsír akkor máris csinálok 1 terrabájtos vidókat és befizetek a leg gyorsabb netre!Mugahahahaha
2015. máj. 12. 10:54
 6/15 anonim ***** válasza:
Hajrá. Igaz, hogy a YT lecsökkenti majd a video méretét kb. 200 megára, de lényeg, hogy te foglalkoztál vele.
2015. máj. 12. 10:56
 7/15 2xSü ***** válasza:
100%

Az internet nyitott, bárki köthet rá számítógépet, adattárolót. Ha nagyobb tárhelyre van igény, akkor egy adott szolgáltató beszerez újabb merevlemezeket, szervereket. Ha ez nem megoldható, akkor korlátozza a felhasználók által feltölthető adatmennyiséget.

> Zsír akkor máris csinálok 1 terrabájtos vidókat és befizetek a leg gyorsabb netre!Mugahahahaha

A Youtube-ra percenként nagyságrendileg 100 órányi anyagot töltenek fel. Vannak 480-as feltöltések, meg 720p-s feltöltések is, meg persze 1080p-s, meg 240-es feltöltések. Szerintem jó becslés, ha valahol 480 és 720 közötti felbontással számoljuk a videók méretét. Számoljunk egy 10 MB/s -os átlaggal. 100 órányi anyag így kb. 3600 GB-ot jelent percenként, azaz másodpercenként 60 GB-ot. Ez a belső tárolást jelenti, jellemzően a feltöltések nagyobb fájlméretet jelentenek, számoljunk mondjuk a duplájával, 120 GB feltöltéssel másodpercenként, ami kb. egy millió megabit/s. A leggyorsabb lakóssági net előfizetés ha jól tudom a Diginél van, ott 100 Mbps feltöltési sebességet tudnak adni. De tegyük fel, hogy egy szerverparkban üldögélnél, és lenne egy 1 Gbps sebességű neted, lenne olyan vasad, amivel tudnád is ezt a sebességet napi 24 órában produkálni, akkor is csak 0,1%-al növelnéd meg a Youtube feltöltési adatforgalmát, egy globális statisztikában ez fel sem tűnne.

2015. máj. 12. 12:53
 8/15 anonim válasza:

A Diginél van már gigabites lakossági csomag is.

De jó írás.

2015. máj. 12. 14:40
 9/15 2xSü ***** válasza:

> A Diginél van már gigabites lakossági csomag is.

Aminek a letöltési sebessége valóban gigabites, viszont a feltöltési sebesség csak 100 Mbps, és itt ugye a feltöltési sebesség számít. ;-)

2015. máj. 12. 15:09
 10/15 anonim válasza:
Jogos, benéztem :)
2015. máj. 12. 15:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!