Megtelhet az Internet?
Ha igen miért?És ha nem akkor miért nem?
És mi lesz ha megtelik?
XD TUDOM HOGY EZ SZARKAZMUS!AM EZ EGY NEM KOMOLY KÉTDÉS!
DE KÉREK MÉG VÁLASZOKAT.Most komolyan gondoljatok bele nincs több Dancsó
De az is igaz, hogy az összes Földről elérhető adathordozó kapacitása véges.
Tehát ha nagyon gyorsan elkezdenénk felesleges adatokat gyártani, akkor azzal be tudnánk tölteni.
Az internet nyitott, bárki köthet rá számítógépet, adattárolót. Ha nagyobb tárhelyre van igény, akkor egy adott szolgáltató beszerez újabb merevlemezeket, szervereket. Ha ez nem megoldható, akkor korlátozza a felhasználók által feltölthető adatmennyiséget.
> Zsír akkor máris csinálok 1 terrabájtos vidókat és befizetek a leg gyorsabb netre!Mugahahahaha
A Youtube-ra percenként nagyságrendileg 100 órányi anyagot töltenek fel. Vannak 480-as feltöltések, meg 720p-s feltöltések is, meg persze 1080p-s, meg 240-es feltöltések. Szerintem jó becslés, ha valahol 480 és 720 közötti felbontással számoljuk a videók méretét. Számoljunk egy 10 MB/s -os átlaggal. 100 órányi anyag így kb. 3600 GB-ot jelent percenként, azaz másodpercenként 60 GB-ot. Ez a belső tárolást jelenti, jellemzően a feltöltések nagyobb fájlméretet jelentenek, számoljunk mondjuk a duplájával, 120 GB feltöltéssel másodpercenként, ami kb. egy millió megabit/s. A leggyorsabb lakóssági net előfizetés ha jól tudom a Diginél van, ott 100 Mbps feltöltési sebességet tudnak adni. De tegyük fel, hogy egy szerverparkban üldögélnél, és lenne egy 1 Gbps sebességű neted, lenne olyan vasad, amivel tudnád is ezt a sebességet napi 24 órában produkálni, akkor is csak 0,1%-al növelnéd meg a Youtube feltöltési adatforgalmát, egy globális statisztikában ez fel sem tűnne.
A Diginél van már gigabites lakossági csomag is.
De jó írás.
> A Diginél van már gigabites lakossági csomag is.
Aminek a letöltési sebessége valóban gigabites, viszont a feltöltési sebesség csak 100 Mbps, és itt ugye a feltöltési sebesség számít. ;-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!