Kínai éttermekben lehet kapni cápauszony levest. Miből készülhet és hogyan?
Cápauszonyból.
Ez úgy néz ki, hogy kifogják a cápát, levágják az uszonyát, majd a cápát visszadobják a vízbe.
Élve... még addig, míg le nem süllyed a tenger aljára, és ott meg nem fullad.
Ne vegyél ilyen levest.
Jó, hamisítani is lehet.
Akkor meg azért ne vedd meg.
Képzelj el egy enyhén halízű, még nem teljesen megkötött disznókocsonyát, némi tésztával, zöldséggel és rózsaszín-fehéres húsdarabkákkal.
Mindebből egy tányérral annyiért, mint egy középkategóriás okosteló.
Annyira nem jó.
Azt a levágott uszonnyal visszadobálást meg még Japánban is csak régen tették, meg talán a legsötétebb, legprimitívebb halászfalukban teszik meg. De az tény, hogy az egész kifogott cápából csak ezt használják fel és iszonyatosan túl vannak halászva.
Japán a nemzetközi bálnavédelmi egyezményt is nagy ívben lexarja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!