Oh, igaz, de sebaj, kapsz más kérdést...
Mondd meg nekem, hogy hogyan szaporodnak a medúzák! :)
A medúzák szaporodása
különleges. Az állatok
valamennyien kétivarúak. A
szaporodás szervei a nyolc
délkörirányú bélcső hámja alatt
találhatók és pedig egy-egy
hosszában nyúlt petefészek,
illetőleg here. Az állatok
rendszerint az egész éven át
ivarérettek, mégis tavasz felé a
termékenységük megnövekszik.
Ha a pete, illetőleg a hím
csirasejtek érettek, áttörik a
délkörirányú bélcsövek falát s a
szájon át kiürülnek. A
megtermékenyített tojás
rendszerint a szabad tengerben
fejlődik tovább. Csak egy faj és
pedig a Tjalfiella elevenszülő.
xD gyorasabb voltam :D
oké, 25-ös, akkor az az új kérdésem, hogy...
Miért nem tévednek soha az állatok?
---Ez a kérdés kizárólag a 25-ösnek fenntartott karácsonyi ajándék-kérdés, amennyiben nem te vagy a 25-ödik válaszoló, kérlek egyél meg egy reptiliánt és várd meg, amíg megérkezik 25-ös válasza. Köszönöm. Boldog és szilvásbuktában gazdag karácsonyt kívánok mindenkinek. :)---
reptile wins!!!
na jó jó...
boldog karácsonyt ;)
Ha mersz, akkor öleld meg az első embert, akit meglátsz és mondd neki, hogy szereted! :)
(a tükör és a hóember nem ér, előnek kell lennie(mondjuk hóembert látni esélytelen mostanság))
Boldog karácsonyt! :D
ahh az utcán ??
majd reggel a kis tesóm :D
25-ös vagyok. Ezt most komolyan, pontosan fejtsem ki, vagy ne? Ha nem: van beépített globális helymeghatározó rendszerük. Ha komolyan kell: tényleg van, csak nem műholdas, hanem az agyukban vannak olyan sejtek, amelyek csak az irány meghatározását szolgálják. Ezt mondjuk a galambokról hallottam, más állatoknál nem vagyok benne biztos, hogy van ilyen. Sokan pl. szagjelek alapján tájékozódnak (meddig tart a territórium, stb.), azonban nekik nincs szükségük olyan pontosságra, mint náluk. Vicces lenne, ha ők is betartanák, hogy ez a gekkó a Kalahári sivatag háromszázhuszonhatos kaktuszának ötös körzetében lakik. A beérkező leveleket pedig kérné szépen a hatos kaktusztövisre feltűzni.
Az itatókat is szagok alapján találják meg, egyébként pedig erdős vidéken szoktak lenni gyakran használt ösvényeik a táplálék- vagy ivóvízlelő helyek közelében.
Ennyi elég? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!