Felvehetem nagyapám leánykori nevét? Véletlenül leejtette, de nem tudom, fel szabad-e vennem.
Nagyapád leánykori nevét, aki nem is a rokonod???
Kifejtenéd ezt bővebben:)
(Mert azt, hogy "leejtette", még értem, gondolom, valamelyik átvezetésnél az egyik név "lemaradt", ilyen a mi családunkban is volt. De a többi?)
Egyébként bizonyos keretek között(!) olyan nevet veszel fel, amilyet akarsz...
1. a.)
Aki nagyapa leesett nevét jogosulatlanul felveszi, felhasználja, eredeti rendeltetésétől eltérő módon használja fel, szabálysértést követ el és 10.000,- Ft-ig terjedő pénzbírsággal sújtható.
b.) Súlyosabb elbírás alá esik, aki olyan nagyapa nevét veszi fel, aki nem rokon. A pénzbírság összege ez esetben 10.000 Ft, melyhez természetbeni büntetésként 50 botütés is társul.
Ez nem nagy kunszt ...
A nagyapád aki nem is a rokonod , lehet a mostoha nagyapád.... leánykori nevét felveheted , ha a nagyapád volt valaha leány ....
Akkor valószínűleg átoperáltatta magát... azzal pedig én nem dicsekednék , de ha te is hason ló melegebb éghajlatú nézeteket képviselsz vedd fel ... persze csak ha nincs leszögelve a földre :D :D
Kisfiacskám:
Nem is tudom, hogy ezt, megendjem-e neked!
Tudod, hogy mekkora értékről van szó?
Mert én sem
Várjál méeeeeég, mondani akarok neked még valamit.
Várjál! Hol is van a Cavingtonom????
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!