Templomban valaha állt már kézen valaki? Előfordult ilyen?
Csak a Sátán.
Te ne próbáld meg, mert Isten bácsi megbüntet: ott helyben össze fogod fоsnі magad kézenállásban.
2. Hogyhogy 6 évvel?
Láttam egy filmet, amiben templomban buliztak, de pont kézenállás, na hát az nem volt! :D
Szent Pált például (tudod, aki a damaszkuszi úton tért meg, róla nevezték el a pálfordulást) a hagyomány szerint fejjel lefelé feszítették keresztre, saját kérésére, mert nem érezte méltónak magát, hogy úgy haljon meg, mint Jézus.
Ez nem ugyanaz, csak érdekesség, hogy az egyháztörténetben is szerepel a kérdésedhez hasonló testhelyzet.
Mondjuk Szent Pált nem szokták így ábrázolni, de elméletileg akár elképzelhető is lenne a templomi szobrok között egy ilyen, fejjel lefelé álló alkotás.
Wadmalac: "az a fordított kereszt nem túl vidám opció. :)"
Én is úgy tudom, hogy nincs nagy tolongás érte... bár én még lábbal lefelé sem olyan nagyon szívesen lógnék a kereszten, nem lenne természetes a mosolyom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!