Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Humor » Szerintetek ebben hol a poén?

Szerintetek ebben hol a poén?

Figyelt kérdés
Eggyik osztálytársnőm apja kissé pálinkás állapotában mondta ezt a viccet:Egy katona a szolgálatból hazafelé indul az erdő szélén laknik a családjával bemegy a házba benéz az első szobába és látja hogy az anyja ott fekszik az ágyon a feje le van vágva minden csupa vér...bemegy a második szobába és látja hogy ott a húga szétmarcangolva...továbbmeg majd látja a konyhában az apját aki ott ül és újságot olvas amint közelebb ér látja hogy az apja arca össze-vissza van karmolgatva a fiu értetlenkedve kérdezi hogy mi történt édesapám a húgommal és anyámmal talán bejött egy medve? mire az apa igen fiam bejött egy medve de ki is hajtottam...erre a fiú kérdi hogy és a maga arca nemfáj édesapám? mire az apa nemfáj fiam csak ha vigyorgok...

2014. aug. 1. 10:14
 1/10 anonim ***** válasza:
54%
én pszichopata vagyok, de ez egyszerűen csak nem vicces
2014. aug. 1. 10:30
 2/10 2xSü ***** válasza:
64%

Minden vicc alapja a hirtelen perspektívaváltás, mikor az események hirtelen egészen más értelmű összefüggésben tűnnek fel. Figyeld meg, a viccek kb. mindegyikénél a poént elvéve a szövegből, egészen más – nem humoros – befejezést adnál a történetnek. A vicc lényege az, hogy hirtelen valami egészen más irányba megy a történet.

A kérdésben szereplő vicc morbid. Ha komolyan vesszük, akkor inkább szörnyű, mintsem vicces. De bármelyik viccet ha komolyan veszed, akkor általában nagyon nem vicces. Sokszor a vicc nagyon komoly feszültégeket vezet le, komoly kérdéseket pedzeget. Az, hogy a rendőr hülye, hogy a szőke nő ostoba, hogy a skót zsugori, a zsidó kapzsi, ezek mind olyan – persze javarészt sztereotíp képből táplálkozó – feszültségek kimondása, amit normális módon nem lehetne megtenni, mert az kirekesztés, rasszizmus, általánosítás. De minden sztereotíp képnek azért van valós alapja. Ha komolyan akarnád venni a rendőrviccet, a zsidós, cigányos vicceket, az anyósvicceket, akkor nagyon felháborítóak lennének.

Szóval ez a vicc morbid. De megvan az, amitől a vicc vicc, hirtelen perspektívaváltás történik. Ott a drámai helyzet, szinte már látod az apát, aki küzd a családjáért. Nagyon szomorú és drámai történet. Erre kiderül, hogy az apa vigyorog.

Minden szorosabb emberi kapcsolat korlátozza az ember szabadságát. Az ember szereti a társát, a gyerekeit, de valljuk be, van az a pillanat, mikor az ember azt kívánja, bár máshol lenne, és nem velük. Van az a szólás, hogy „az ember társas lény, tehát magányra vágyik”. Persze az ember ezen az érzésen túllép, kompenzálja a másik iránti szeretet, de mégiscsak érzelmi kettősségről van szó. Ez a kettősség ad alkalmat egy perspektívaváltásra. Erre épül a vicc.

Ha számodra nem vicces, az azt jelenti, hogy valamilyen ok miatt túlságosan felháborítónak tartod, sérti az érzéseidet. Semmi gond, ez előfordulhat. De összességében a vicc alapeleme benne van ebben a viccben is, és bizonyára sok ember nevetni is fog rajta. Vagy előfordulhat, hogy azért nem érted a viccet, mert nem ismered ezt az érzelmi kettősséget. Ezzel sincs különösebben gond, majd megismered.

2014. aug. 1. 10:51
 3/10 anonim ***** válasza:
74%
2xSü, tök mindegy hogy hány soron keresztül elemzed a a perspektíva váltásból adódó groteszkséget és elemzed pszichológiailag. Ez nem vicces mert gyenge a poénja és azon kívül, hogy mindenki szét van kaszabolva semmi emlékezetes nincs benne. Amúgy, ha 10 baba egy kukában és egy baba 10 kukában-on tudok nevetni akkor, nem beleélem magam és elszörnyedek, csak szimplán NEM VICCES
2014. aug. 1. 11:13
 4/10 2xSü ***** válasza:
46%
Valóban nem egy erős vicc, de a vicc lényegi részével rendelkezik. Nekem sem marad meg az emlékezetemben erős viccnek, de ez definitíve egy vicc.
2014. aug. 1. 11:51
 5/10 jonyka01 válasza:
87%
Ugyanmár. Ez egy székely vicc, csak katonára elmesélve. A székelyekre viccekben jellemző higgadságot, hidegvért humorizálja, hogy bejött a medve, de naés?
2014. aug. 1. 12:20
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

ennél azért vannak sokkal jobb székely viccek is pl:

A székely vacsorázik az asszonnyal, leteszi a kanalat és ki megy az ajtón. Eltelik 3 év már mindenki halottnak hiszi, mikor a férfi véresen hazatér.

-Hol voltál? - kérdi az asszony nyugodtan

-Kűnt

2014. aug. 1. 12:49
 7/10 A kérdező kommentje:
Hú nagyon köszönöm a válaszokat tényleg így már sokkal érthetőbb amúgy ez tényleg egy székely vicc azon versengett ez a bácsi apámmal hogy ki tud jobb székely viccet mondani és akkor mondta .Amúgy valamiért én azt hittem hogy azért nevet a végén mert ő csinálta ezt a családjával és a medvés resznél lehet hogy ez most full hülyeségnek fog tűnni de én azt hittem hogy arra utal hogy sexuálisan bántalmazta a családja női tagjait és azért van összekarmolva az arca és miután végzett megölte őket de úgytúnik ez sokkal mélyenszántóbb mint ahogy azt először gondoltam de szerintem az a bácsi sem értette mindenki nevetett amikor elmondta de másnap megkérdeztem szüleimet hogy ők értették-e mi ebben a vicc mégis és ők sem tudták...
2014. aug. 1. 23:00
 8/10 anonim ***** válasza:
77%
Nem eggyik hanem egyik!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2014. aug. 2. 02:02
 9/10 anonim ***** válasza:
Hát, nem tudom, szerintem ott az erdő szélén keresd.
2014. aug. 2. 21:57
 10/10 Riley Grove ***** válasza:
ez nem egy creepypasta? xD
2015. febr. 21. 23:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!