Mi a tárgy? Segítséget kérünk.
Kis segítséget szeretnénk kérni annak meghatározásához, hogy mi a tárgy.
Ország-város játékot játszottunk, és ebbe a kategóriába az egyik játékos beleírta, hogy Nap, ill. tészta.
Nem sikerült igazságot tenni, hogy jó e, az egyik csoport szerint nem, mert földrajzi név, illetve étel, a tárgy pedig itt használati tárgyat jelöl, a másik szerint viszont a tárgy kategóriába minden jó gyakorlatilag, mert mindenre rámondható, hogy tárgy.
Nem szeretnénk ebbe nagyon mélyen filozófiailag belemenni, annyit kellene eldönteni, hogy kinek van igaza: ország-város játéknál a tárgy kategória mit fogadhat el.
Köszönjük a segítséget :)
Sziasztok. Én vagyok, aki írtam ezeket a szavakat tárgyként. Én azt gondolom, hogy a tészta nem is vitás, hogy tárgy. A Napot én magam később meggondolásból azért mondtam, hogy nem annyira tárgy, mert az egy tulajdonnév valójában, arra a csillagra, ami körül a Föld forog. Így nem egy tárgy általában, hanem az egy Földrajzi név. Ezt így el is fogadtam.
A tésztán volt igazából a "vita", de ez szerintem nem is vitás hogy tárgy. Mivel minden étel tárgy.
A Nap nem földrajzi név :D Hülye.
Egyébként meg nagyon is tárgy, mondj egy (1) indokot, hogy miért ne lenne!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!