YOLO= You Only Live Once azt jelenti egyszer élsz, egyfajta Carpe Diem felfogás, de inkább a fiatalok körében népszerű és ezzel magyarázzák a folytonos berugást, meg "életélvezést",amivel roncsolják magukat.
SWAG- hasonló,bár eredetileg elvileg azt jelentette,hogy Secretly We Are Gay, azaz titokban melegek vagyunk.
A YOLO az egy olyan filozófiáénak csúfolt szellemi trágyadomb, ami azt hirdeti egyfelől amit az első leírt, másfelől, hogy szélsőségesen a pillanatra koncentrálj. Ami hülyeség eszedbe jut, azt tedd meg, mert "egyszer élsz."
A SWAG állítólag eredetileg azt jelentette, amit felettem leírtak. Hogy ma mit jelent? Az az eszme, miszerint ha pénzed van, isten vagy. Erőltetett egoizmus. A sok "swagger" anyuci-apuci pénzéből megveszi a legdrágább cuccokat, úgy néz ki, mint egy lerakat homár, leszarja az iskolát, azt hiszi ér valamit, de amint kilép az életbe lecsövesedik. (megjegyzem maga a swag szó angolul pénzt, zsákmányt jelent.) Anno terjengtek az ilyen agyhalottak körében nevezzük úgy "jelmondatok", mint például:
- Kinek kellenek jó jegyek, ha van SWAG-ed.
- Kinek kell munkahely, ha van SWAG-ed.
- Kinek kell kondom, ha van SWAG-ed.
- Kinek kellenek agysejtek, ha van SWAG-ed. (nem vicc, ilyet láttam.)
Szerintem a leírásomból láthatod, hogy mindkét magatartás az önpusztításba vezet, így vagy úgy. Ha tartod magad valamire ne kövesd egyiket se.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!