Segítesz kiszámolni?
Van egy repülőgép, ami Budapestről tart londonba.A kapitány te vagy.Ezen a gépen 47 magyar utazik, 23 szlovák, és 80 angol.
A repülőgép adatai:
hossz: 37 méter
fesztáv: 34 méter
magasság: 12 méter
tömeg: 40500 kg
És a kérdés:
Hány éves lehet a kapitány??
ez tök egyszerű! Ha én 1990-ben születtem és most 2009-et írunk és a 2009-es évből levonjuk az 1990-es évet, akkor kapunk egy olyan számot, amivel megtudhatjuk a kapitány életéből eddig eltelt időszakot! A kapitány kora annyival egyenlő tehát, amennyivel levonunk a 2009-es évből! Én jelenleg 19 éves vagyok, a kapitány pedig én vagyok, tehát ha 2009-ből kivonjuk a születésem évszámát, ami 1990, akkor a végeredmény is 19 lesz! Nagyon fontos, hogy ne hozzáadjuk a születésünk évszámát, hanem vonjuk ki a 2009-es évből!!!!! HA hozzáadjuk a 2009-hez a születésünk évszámát, akkor egy rendkívül fals információhoz jutunk, ami nem tükrözi a végeredményt!
Tehát kijelenthetem, hogy a kapitány jelenleg 19 éves, de jövőre 20 lesz, tavaly pedig 18 volt!:P
nem a pilóta?
a kapitány a hajó góréja! :P
Tévesek az adatok, így lehetetlen kiszámolni!:D
én leszállnék! :D
sok a szlovák, ebből balhé lesz!!
Na ez a meglátás is jó:D
Gondolkoztam h szlovákot írjak-e. :D
A kapitány 27 éves.
Ezt a számot kapjuk, ha a magyarok létszámából kivonjuk a szlovákokét, majd ehhez hozzáadjuk a hossz és a fesztáv különbségét.
Sietek, ezért nem gondolkodom bonyolultabb kalkuláción.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!