Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Humor » Hogyan kell ezt megoldani?

Hogyan kell ezt megoldani?

Figyelt kérdés
Pistike egy 20 m magas emeletes ház tetejéről Gyuri bá’t fejbe akarja dobni egy féltéglával. Pistike tégladobó képességébe egy 12 m/s-os kezdősebesség fér bele, amit csak a vízszintessel 30o –ot bezáró irányba képes kifejteni. Kérdés, hogy a 30 m-re álló Gyuri bá’t képes-e fejbedobni? A választ számításokkal indokold.

2013. szept. 30. 22:22
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

@ kispalikee:

<'De egy ilyen kérdésre szerinted milyen választ érdemel? Mert hogy ez nem házi feladat, az biztos.'

Idézet abból a válaszodból, amiben épp nem a kérdésre válaszoltál, ahogy az általad bemásolt szabályzat írja. De nyilván az rád nem vonatkozik.>

1. Az idézetben _én_ _állítottam_ azt, hogy ez nem házi feladat.

Tehát szó sem volt számonkérésről, és arról sem, hogy a kérdező állította volna, hogy házi.

2. A szabályzat nyilván rám is vonatkozik. Bocs, hogy azt gondoltam, érteni fogod, miért másoltam be. Úgy látszik, még magyarázattal sem.

@ BelémkötősMucus:

"én szeretném kérni, hogy ugyanezt az eltalálás esetén is vizsgáljuk"

Vizsgálják akkor is, ne aggódj. A Politika --> Törvények, jog kategóriában valószínűleg alaposabban kifejtettem volna. De tekintettel arra, hogy ezt a viccesnek (?) szánt kérdést a Tudományok kategóriában írták ki, nem részleteztem alaposan, csak félig komolyan, félig viccesen (?) válaszoltam.

(És most örömmel konstatáltam, hogy a kérdés a megfelelő helyre került. :D)

"Vagyis nem biztos (...) mert az is lehet, hogy csak mellé akarta dobni (...)"

De, biztos. Olvasd el még egyszer a kérdés első mondatát. Ez bizony előre megfontolt szándék.

"sajnos tagadhatatlanul ott a pont. nekem is ez jutott eszembe. :-)"

Csalódtam benned. Te azért nem csak arra szoktad használni a fejedet, hogy kidugd a pulcsiból...

Gondolkodj el azon, légy szíves, hogy vajon miért tehettem szóvá a "válaszra választ", holott...

– Mint te is megállapítottad, én is válaszra válaszoltam. (Megjegyzem, a 3. sz. alatti válaszolónak már előbb is.)

– Sőt, azt is nagyon jól tudod, hogy sokszor válaszolok válaszra. (Az esetek elég nagy hányadában a tieidre. :D)

– Még továbbmenve, azt is tudhatod, hogy az esetek 90+ százalékában nem szoktam kifogásolni a "válaszra választ".

– Esetleg (talán, netalántán) arról is lehet tapasztalatod, hogy milyen esetekben szoktam nagy ritkán kivételt tenni.

– Ennél a kérdésnél sem méltatlankodtam a 3. sz. alatti válasz miatt.

A megfejtéseket "Kötőtű" jeligére kérem a szerkesztőségbe 24 órán belül. :D

2013. okt. 1. 21:15
 12/17 anonim ***** válasza:
Szerintem arra reagálok, amire akarok, és ha oltári marhaságot írtál, vagy direkt rosszindulatú vagy, akkor azt továbbra is le fogom reagálni. Szokj hozzá vagy húzz el.
2013. okt. 1. 21:28
 13/17 anonim ***** válasza:
Másrészt az, hogy ez nem házi feladat, hol válasz a kérdésre? Kérdezte valaki, hogy házi feladat vagy nem? Nem. Csak önkényesen beledumáltál. Pont mint én. Csak az már piszkálja a kis csőröd, ha más teszi.
2013. okt. 1. 21:29
 14/17 anonim ***** válasza:
Olyan még sosem volt, hogy egy "oltári marhaságot" te lereagáltál volna. Direkt rosszindulatú meg sosem szoktam lenni, max. te vagy túlérzékeny. Meg értetlen is, vagy csak játszod az értetlent. Szerintem ne égesd magad tovább. Bár a te dolgod.
2013. okt. 1. 23:52
 15/17 anonim ***** válasza:

Ha nem tudjátok megválaszolni, akkor min vitatkoztok ennyit?

Egyébként ez egy sima hajításos feladat lenne, de így megfogalmazva nem lehet kiszámítani. Mert nem tudjuk, hogy Pistikének mekkora a karja, és hogy milyen magas ő maga, mert ezek hozzáadódnak a ház tetejéhez. Valamint Gyuri bá magasságát sem ismerjük, illetve hogy mozog-e vízszintes vagy függőleges irányba (pl. lehajol), vagy éppen ugrál-e. És azt sem tudjuk, hogy Pistike Gyuri bá mely testrészét célozta meg, és hogy a ház tetejétől, vagy hogy a ház aljától van Gyuri bá 30 méterre.

Egyébként jó kis feladat :) én sem értem miért nem ilyen vicces feladatok vannak a tankönyvben :)

2013. okt. 2. 12:07
 16/17 BringaManó ***** válasza:

"Ha nem tudjátok megválaszolni, akkor min vitatkoztok ennyit?"

Pedig csakis így.

Mert ha meg tudnánk válaszolni, akkor min vitatkoznánk?...

2013. okt. 2. 12:34
 17/17 anonim ***** válasza:
Egy rendőrségi feljelentéssel. Gyilkossági kísérlet gyanúja.
2013. okt. 2. 20:35
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!