Hogyan kell ezt megoldani?
@ kispalikee:
<'De egy ilyen kérdésre szerinted milyen választ érdemel? Mert hogy ez nem házi feladat, az biztos.'
Idézet abból a válaszodból, amiben épp nem a kérdésre válaszoltál, ahogy az általad bemásolt szabályzat írja. De nyilván az rád nem vonatkozik.>
1. Az idézetben _én_ _állítottam_ azt, hogy ez nem házi feladat.
Tehát szó sem volt számonkérésről, és arról sem, hogy a kérdező állította volna, hogy házi.
2. A szabályzat nyilván rám is vonatkozik. Bocs, hogy azt gondoltam, érteni fogod, miért másoltam be. Úgy látszik, még magyarázattal sem.
@ BelémkötősMucus:
"én szeretném kérni, hogy ugyanezt az eltalálás esetén is vizsgáljuk"
Vizsgálják akkor is, ne aggódj. A Politika --> Törvények, jog kategóriában valószínűleg alaposabban kifejtettem volna. De tekintettel arra, hogy ezt a viccesnek (?) szánt kérdést a Tudományok kategóriában írták ki, nem részleteztem alaposan, csak félig komolyan, félig viccesen (?) válaszoltam.
(És most örömmel konstatáltam, hogy a kérdés a megfelelő helyre került. :D)
"Vagyis nem biztos (...) mert az is lehet, hogy csak mellé akarta dobni (...)"
De, biztos. Olvasd el még egyszer a kérdés első mondatát. Ez bizony előre megfontolt szándék.
"sajnos tagadhatatlanul ott a pont. nekem is ez jutott eszembe. :-)"
Csalódtam benned. Te azért nem csak arra szoktad használni a fejedet, hogy kidugd a pulcsiból...
Gondolkodj el azon, légy szíves, hogy vajon miért tehettem szóvá a "válaszra választ", holott...
– Mint te is megállapítottad, én is válaszra válaszoltam. (Megjegyzem, a 3. sz. alatti válaszolónak már előbb is.)
– Sőt, azt is nagyon jól tudod, hogy sokszor válaszolok válaszra. (Az esetek elég nagy hányadában a tieidre. :D)
– Még továbbmenve, azt is tudhatod, hogy az esetek 90+ százalékában nem szoktam kifogásolni a "válaszra választ".
– Esetleg (talán, netalántán) arról is lehet tapasztalatod, hogy milyen esetekben szoktam nagy ritkán kivételt tenni.
– Ennél a kérdésnél sem méltatlankodtam a 3. sz. alatti válasz miatt.
A megfejtéseket "Kötőtű" jeligére kérem a szerkesztőségbe 24 órán belül. :D
Ha nem tudjátok megválaszolni, akkor min vitatkoztok ennyit?
Egyébként ez egy sima hajításos feladat lenne, de így megfogalmazva nem lehet kiszámítani. Mert nem tudjuk, hogy Pistikének mekkora a karja, és hogy milyen magas ő maga, mert ezek hozzáadódnak a ház tetejéhez. Valamint Gyuri bá magasságát sem ismerjük, illetve hogy mozog-e vízszintes vagy függőleges irányba (pl. lehajol), vagy éppen ugrál-e. És azt sem tudjuk, hogy Pistike Gyuri bá mely testrészét célozta meg, és hogy a ház tetejétől, vagy hogy a ház aljától van Gyuri bá 30 méterre.
Egyébként jó kis feladat :) én sem értem miért nem ilyen vicces feladatok vannak a tankönyvben :)
"Ha nem tudjátok megválaszolni, akkor min vitatkoztok ennyit?"
Pedig csakis így.
Mert ha meg tudnánk válaszolni, akkor min vitatkoznánk?...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!