Milyen szlovákia történelmével kapcsolatos poénok, viccek vannak?
Hát ti tényleg ilyen homályban éltek? Egy kis alap történelem:
. Szlovákia:
-Himnusza: egy magyar népdal
-Területe: 63004 négyzet kilométer magyar terület (amit Trianonban loptak el)
-fővárosa: Pozsony (szerintem mindenki tudja, hogy egy híres magyar város volt a gyengébbek kedvéért)
..És ne nevessük ki a "történelmüket"?? .. azt elárulom, hogy egy SMS-ben elküldöm mindenkinek aki szeretné! ( és a címerükről még nem is említettem semmit de nézzétek csak meg ,hogy milyen hasonlóság van a mi címerünkkel) ;)Itt éltek már előttünk?? Szlovákia 21 éves, miről beszéltek ti?? Szerintem ne gyertek ide ilyenekkel okoskodni, ha semmit sem tudtok Szlovákiáról, vagyis nem Szlovákiáról, hanem FELVIDÉKRŐL!! (remélem mostmár mindenki tisztában van egy kicsit a hazájával kapcsoaltban)
FIGYELJETEK! HA EZEKRE VÁLASZOLTOK NEKEM AKKOR ÉN TÖBBET NEM IROK IDE (SOK SIKERT ;DD )
Ki tud többet Szlovákiáról vetélkedő:
Kérdések:
- Melyik országban van Szlovákia?
- Hány szlovák idősebb, mint Szlovákia?
- Mondjon három szlovák királyt!
- Melyik szlovákiai városban koronáztak magyar királyokat, és melyik magyar városban szlovákokat?
- Ismertesse Szlovákia harcait az Oszmán birodalom ellen a XVI. században!
- Soroljon fel három szlovák építészeti remeket!
- Hol éltek az ős-szlovákok?
- Hogy mondják szlovákul: Aranybulla, Magyar forradalom és szabadságharc, irredentizmus?
- Ismertesse az önálló szlovák állam kisebbségi politikáját!
- Soroljon fel három magyarbarát szlovák politikust!
- Ismertesse, hogyan lehetne megoldani Szlovákia területi problémáit!
- Soroljon fel három szlovák nemesi családot!
- Hasonlítsa össze és elemezze a szlovák címert a magyar címerrel!
- Melyik a legősibb szlovák város?
- Melyik maradt fenn tovább, a Magyar Korona vagy a szlovák korona?
- SMS-ben küldje el Szlovákia történelmét!
- Fejezze be azt a szólás-mondást: Adj a tótnak szállást, ...
A válaszokat Jan Slota címére kérjük beküldeni!
A helyes beküldők között szlovák autósmatricát (Nagymagyarországos), szlovák koronát, szlovák porcelánokat és szlovák (tokaji) borokat sorsolunk ki.
A borítékra ne felejtsék ráírni a jeligét: Felvidék!
Régi kérdés, de azért az egyik kedvencemet leírom... :)
A szlovákok elhatározzák, hogy megépítik a világ legnagyobb stadionját. De ehhez segítséget kérnek más nemzetektől. Kapnak is. A németek a precíz építési tervekkel, a svédek az építkezéshez használt acéllal, a kínaiak műanyagszékekkel, a japánok
a legmodernebb eredménykijelzőkkel, az angolok pedig a kifogástalan gyeppel segítik a projekt sikerét. Kivétel a magyarokat, ők nem küldenek semmit. Ezért felhívja a szlovák miniszterelnök magyar kollégáját:
- Szia! A projektünkhöz minden országból kaptunk valamilyen segítséget, csak tőletek nem... Ti mivel segítenétek?
( Erre a magyar miniszterelnök)- B___d meg, a telek nem volt elég?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!