Tudom, nem vagyok valami nagy ész, de ma rájöttem, miért használja egy csomó ember a "vok", "vtok" szavakat! Milyen egyszerű, hát nem?
A vagy, és a vagytok szavak rövidítése azért történik, mert az eredeti alakjuk használatához AGY szükséges.
AGY nélkül lesz a vagyok-ból vok, a vagytok-ból vtok. De jó, így már érthető. Agy nélkül nem megy a normális szóhasználat (sem) :D
Első válaszoló, köszi, szerintem meg is érdemlem:D
sztem: a másik kedvenc. Ahhoz sem kell agy, de ez nem olyan frappáns:D
ezek csak röviditések ezekkel nincs semmi baj
ami szemet szúr nálam az a vaok
Most akkor összegezzük:
Tehát, szóval, minekutána, mindazonáltal:
Aki azt írja, hogy: "sztem nem vok jól" annak se AGYa, se ERINje ?!? Micsoda tragikus emberi sorsok... :-(
köszi, most már jól fogok aludni :)))
egyetlen dolog aggaszt, hogy a "mai fiatalság" zöme agyatlan, hát mi lesz így az utókorral???
"ezek csak röviditések ezekkel nincs semmi baj "
ezek nem rövidítések, hanem lustaságból kialakított új szavak, amikek nincsen értelme
még csak nem is hasonlít az eredeti alakhoz, ami a rövidítésnek lényege lenne: pl. ill, stb. km, dec.
A vok még csak nem is hasonlít a vagyokra, ahogy a vtok se a vagytokra.
A vok egy edény. A vtok-nak meg semmi értelme.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!