A zebra szőre fekete alapon fehér csíkos-e, vagy fehér alapon fekete?
Ezen én is gondolkodtam már, és szerintem is fehér alapon fekete.
Mégpedig az én elméletem szerint azért, mert a fehér alapra egyszerűbb úgy "ráhúzni" a csíkokat, hogy ne legyen szürke a "végeredmény". :))
röhögni fogsz, de mindkettő létezik.
Az állatkertben is látható fajta a fehér alapon fekete csíkos, viszont ritkán ugyan, de születik a fordítottja is. Gyönyörűek, de fogságban még nem tartottak ilyet...
Hammer Ferenc
Fekete & fehér gyűjtemény
A zebrák csíkja olyan, mint az ujjlenyomat: nincs két egyforma belőle. Hogy miért csíkos egyáltalán, arra sok elmélet létezik (>> Szirén a szemnek). Mindenesetre a zebra maga is vonzódik a csíkoshoz, például ha meglátja, odaáll a csíkos fal, a biztonságot adó csorda mellé. Emellett a zebrák többségének szőre fehér, amin fekete csíkok vannak, ám vannak zebrák, melyek feketének születnek fehér csíkokkal (mindeközben a szőr alatt az összes zebra bőre fekete).
Amelyik színű csíkból több van rajta.
De az is meglehet,hogy alapból fekete-fehér csíkosak,nem pedig X alapú Y csíkokkal.
De a Madagaszkárból Martinnak azthiszem fehér alapon fekete :D :)
Boldog Karácsonyt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!