Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Humor » Lehunyta nagy szemét a nagy...

Lehunyta nagy szemét a nagy szemét?

Figyelt kérdés
2009. aug. 20. 08:01
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Ez olyan költői! Fél órán át tudnám elemezni. Először is magam előtt látok egy nagy régi típusú szeméttelepet, egy csomó szétszórt szeméttel. Aztán esteledik, beáll az éj. Lassan, fokozatosan elsötétül minden, és szinte látható, ahogy a nagy szemét nagy szemhéja lecsukódik. Benne van a levegőben, érezhető, ahogy elalszik és már csak a szuszogása hallik a sötétben.

Mindez kifejezi a mai magyar valóságot, a maga reménytelen állapotaival, állóvizével egyetemben. Milliók élete is már csak szemét csupán, úgy tengődnek máról holnapra, kiszolgáltatottan, mint a nagy szemét, akit egyszer csak felpakolnak, és elvisznek. Hova is? Talán a gázkamrába. Vagy a temetőbe? Teljesen mindegy. Szemét ez az élet. Úgy élünk, kelünk, fekszünk, alszunk, mint az a bizonyos nagy szemét.

2009. aug. 20. 08:18
 2/5 anonim ***** válasza:
Első: te valami költő vagy?:)
2009. aug. 20. 09:42
 3/5 anonim ***** válasza:
Nem vagyok költő, csak sokáig tömték a fejemet középiskolában az ilyen típusú baromságokkal, ebből is felvételiztem, és most így tört ki belőlem a tiltakozás.
2009. aug. 20. 09:59
 4/5 anonim ***** válasza:

Én sokkal inkább a világ "megváltását" érzem benne. Méghozzá két oldalról is. Egyik metaforikus, a másik valós értelmű, de szintén "költői".

A lehunyta nagy szemét a nagy szemét számomra azt fejezi ki, hogy eljött a környezettudatos gondolkodás ideje, beállt a bolygónkat szennyező emberiség agya egy jobb, élhetőbb világra, ezzel "megölve" a nagy szemetet.

A másik értelmében pedig a nagy szemét, mint hasonlítás érthető, amely szintén "világmegváltást" jelenthet, hiszen ha a nagy szemét a bolygónk válságát okozó hatalmakra érthető, akkor szintén használható ez a kifejezés :)

2009. aug. 20. 10:52
 5/5 DJ9 válasza:

Én úgy hallottam, hogy ezt Sztálin halálakor mondták, "suttogták" az emberek.

Mond el így: "lehunyta szemét, a nagy szemét"

2015. dec. 27. 08:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!