Miért ugrik a majom a vízbe? (most ugrik a majom a vízbe)
Ez szerintem ma már nem állapítható meg, az is lehet, hogy valami félrehalláson, félrefordításon alapul.
Ennek a magyarázatnak itt alul pedig nem felülni (egy áltudományos weblapon találtam), mert ennél öregebb vagyok és már kisgyerek koromban is mondás volt, de talán régi magyar irodalomban is megtalálható:
"Sajnos nem teljesen közismert – kicsit kellemetlen lenne, - hogy John Glenn a NASA első, Földet körülrepülő űrhajósát két idomított csimpánz megelőzte. Éppen ezzel csúfolták az űrhajósokat, mondván milyen pilóták ők, hiszen egy majom is meg tudja ugyanazt csinálni, amit ők. Mivel az űrhajó kabinok vízre érkeztek, ismert mondásunk: „Most ugrik a majom a vízbe!” – innen ered. "
Aki erre hívja fel a figyelmet, az csak időt akar nyerni, mert elfelejtette, mit is akart mondani.
Ha mégis ugrott, szégyenében tehette, velünk való rokonsága miatt.
Az amik valóban majmot akartak elsőre az űrbe lőni, csak a Lajka kutya megelőzte őket.
Különben, az is meglehet, csak a magyar vizilabda csapat erősítése a célja.
Ha így van, akkor rendes tőle...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!