Mire alapozzák az ukránok, hogy Spongyabob meleg?
Szerintem az enyhén homi viselkedése miatt. Meg azéért mert mindig patrikkal van?! :D
Nem tudom, de én úgy vélem, hogy NEM meleg!
Ha mégis, akkor én melegen is szeretem! :D
Nem tudom, h mire alapozhatják. De mindenesetre a cikknek már bevezetésében 2 olyan elemet találtam, ami nagyon kicsapta nekem a biztosítékot.
Az egyik az ország erkölcsi állapota felett őrködő bizottság. Nagyon rossz, h egy országnak az erkölcsi állapotát központilag és felülről akarják kialakítani, ilyen betiltásokkal. Egy társadalomban a morálnak szervesen kell kialakulnia, nem úgy, h majd az állam felülről jól kialakítja... (és rányomja mindenkire az ő nézeteit...)
A másik, h mi van, ha Spongyabob tényleg meleg? (Most akár igaz, akár nem, tegyük fel, h az. Akkor is.) Akkor mért nem találkozhatnak vele a gyerekek attól még? Ez egy nagyon rossz sztereotípia, miszerint attól, ha vki lát meleg tartalmakat, már ő maga is az lesz... A melegek is folyamatosan heterókat, heteró kapcsolatokat láttak gyerekkorukban, a filmekben is, mégse lettek tőle heterók... És ha meg vki meleg is lesz, az mért baj? Az se attól lesz az, h Spongyabobot néz, vagy egyéb meleg tartalmakat. Az legfeljebb abban segítheti, h kialakuljon benne az a szemlélet, h a melegség normális, és így később ne fojtsa el magában, ha esetleg ő is felismeri magában. Ezzel meg mi a gond? Mért kéne elfojtania? Az senkinek se jó... Heteró úgyse lesz belőle, csak egy boldogtalan ember, aki mondjuk elvett egy ellenkező neműt, de nem boldog ebben a kapcsolatban. Ez mért cél? Nem az az érték önmagában, ha vki heteró. Hanem az, ha megtalálja önmagát, el tudja ezt fogadni, és olyan emberrel létesít kapcsolatot, akit szeret, akármilyen nemű is legyen az illető.
Amikor bármilyen szerv, akinek ehhez joga van (vagy legalábbis ezt gondolja magáról), akár szülő is, el akarja zárni a gyerekektől a homoszexuális tartalmakat, ez az, h a saját homofóbiáját akarja a gyerekeire is továbbörökíteni. (És ha ez az elzárás mégse sikerül teljesen, és sipákol, h jaj, homoszexuális tartalmakat is lát a gyerek esetleg, akkor meg gyakorlatilag azon pánikol be, h jaj, mi lesz, ha a gyereke nem lesz ugyanolyan szűklátókörű és homofób, mint ő, és esetleg benne lesz neki, h nem olyan a világ, h csak heteroszexuálisok léteznek, ill. h nem az az egyetlen elfogadható szexualitás.) Ez lenne az érték? H a gyerekekbe is beleneveljük a homofóbiát, és bebiztosítsuk, h ők is továbbvigyék ezt a korlátolt szemléletet? Mért nem találkozhat a gyerek azzal, h vannak melegek is? És mért fáj a szülőnek, ha ő esetleg nem fogja ezt elítélni?
Segáz, legfeljebb az ukrán gyerekek idejekorán megtanulják letölteni a netről az őket érdeklő sorozatokat, ahelyett, hogy a tévé agysorvasztó rekámjaival vegyítve néznék őket. Nem is beszélve arról, hogy ha csak feliratosan lesz meg, akkor legalább angolul is tanulnak kicsit.
Egyébként nem ők az elsők, akinek eszébe jutott. Ha beírod a gugliba, hogy "is spongebob", rögtön kiegészíti, hogy "is spongebob homosexual", vagyis ez kb. a leggyakoribb kérdés, amit Spongyabobbal kapcsolatban feltesznek az emberek... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!