Ha egybe raknák az összes videót a youtube-on hány óra lehet? :D

Hány hónap? Hány év? Kicsit szerintem alulbecsülöd a méreteket. :-)
Egy adatot találtam hirtelen a Wikipedia Youtube címszónál: …de 2010-ben már percenként 24 órányi videót töltöttek fel a felhasználók…
Ez azt jelenti, hogy:
- egy perc alatt 24 órányi, azaz egy napnyi videót,
- óránként 60 napnyi,
- naponta 1440 napnyi, azaz kb. 4 évnyi,
- évente 1440 évnyi videót töltenek fel.
Ha ehhez hozzávesszük, hogy a Youtube felhasználóinak száma és a felhasználási köre folyamatosan bővül, akkor a kérdés inkább úgy helyes, hogy hány évezrednyi videó van fent a Youtube-on.

Találtam frissebb adatokat:
http://www.youtube.com/t/press_statistics
Itt már naponta 8 évnyi videóról ír, azaz éves szinten majdnem 3 évezrednyi anyaggal bővül a Youtube. Nem ennyi van, hanem ennyivel bővül.

Nos ez is megbecsülhető a [link] alapján.
Egy 480-as videó kb. 1 Mbit/s tömörítési aránnyal rendelkezik. Egy 720-as kb. 2-3 Mbit/s, egy 1080-as videó kb. 3-4 Mbit/s-os aránnyal. Gyakran egy-egy videó több különböző minőségben is elérhető, így számoljunk mondjuk úgy 5 Mbit-el másodpercenként.
Illetve számoljunk 10 000 évnyi videóanyaggal. Innen már csak szorozni kell:
10 000 év * 5 Mbit/s = 315 576 000 000 s * 0,625 MB/s = 197 235 000 000 MB = 197 235 TB
Ez nem is olyan sok – relatíve.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!