Mi a a rézfaszú bagoly eredete?
Tudomásom szerint ugyan olyan értelemmel bír mint a "hupi-lila gőzöm sincs" megfogalmazásnak.
Az eredete nem fűzhető konkrét eseményhez vagy létező tárgyhoz, és pont ezt akarja kifejezni.
Inkán csak a frappáns meghatározása miatt terjedt el.
Én is kérdeztem ezt az ősöktől de konkrét bizonyítást nem kaptam az eredetét illetően.
Én is köszönöm. Korábban már én is áttúrtam emiatt a netet. Egy csomó vicces dolgot találtam, de ezt az eredetet nem találtam meg.
Most már ezt is tudom.
Köszönöm, köszönöm, megvilágosodtam! ;)
Olvassátok Ti is:
"Sántha Attila nevű felhasználó válasza:
A rézfaszű bagolyról a népi emlékezet csak annyit mond, hogy "jő, s megreszel". Igazából a vasorrú vagy vasfogú bába férfi párja, azt a férfi orvost (bagoly = tudós, orvos) takarja, aki gyermekeltevéssel foglalkozik. A bába azért lesz vasorrú, mert kampós a szerszáma, amivel benyúl a nőbe. Ezt, ha férfi nyúl be a nő nemi szervébe, a nép (réz)*asznak nevezi. Erről egy elég hosszú tanulmány jelent meg a Csíkszeredában megjelenő Székelyföld 2012/7-es számában."
Google!
Annak idején én is rákerestem és szerintem pont ugyan ezt találtam rá.
Amúgy a # 7 voltam. Amit fentebb írtam, az is a Google-ról van. Mikor először olvastam, nem bírtam ki röhögés nélkül. Ha már Humor kategória, bemásoltam ide.
De amúgy igen: rézfaszú bagoly = régen a gyerek eltevéssel foglalkozó orvos. A rézfasz a rézből szerszám, amivel kikaparta a gyereket.
Emiatt a nem túl pozitív cselekmény miatt ijesztgetik a kisgyerekeket, hogy ne rosszalkodjanak, mert jön a "rézfaszú bagoly" és elviszi őket.
Kötelező darab, ha még nem hallottátok! :)))
https://www.youtube.com/watch?v=JvPO2DTJJwE
A videó leírásában találtok még bőven hasonlóan érdekes, tanulságos és említésre méltó hivatkozásokat, mely mellett nem mehetünk el szó nélkül:
Enélkül tudom, hogy mindenki kevesebb lett volna.. (Én is az voltam..) Nagyon szívesen! :)))
Vidám-szép napot Mindenkinek! ;)
Üdv,
Norman
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!