Van kedvetek ilyet játszani?
Azért ide teszem fel a kérdést, mert máshol el sem olvasnák, a szinesztéziásokat sokan elítélik. Kérlek olvas végig plíz! :))
Nemrég olvasgattam a szinesztézia nevű betegségről, és rájöttem, hogy én bizony 100% -ban az vagyok. Akaratlanul is személyiséget, tulajdonságokat színeket, ízeket stb. társítok a számokhoz, hangokhoz betűkhöz, stb. Keverem a bal és jobb irányt, matekból pedig kegyetlenül gyenge vagyok - nevezzetek hülyének, de ez a szinesztézia velejárója. Egyes dolgokról, amikről sokkal többet "tudok", simán meg tudom mondani, hogyan viselkednének bizonyos szituációkban, kibe szerelmesek, kiket gyűlölnek. Eddig természetesnek vettem ezt az egészet, de most olvastam, hogy az emberek töredéke bír csupán ilyen képességgel. Meglepődtem. :D
Mondok egy példát:
Számok közül mindig is kiemelkedően erősen "ismertem" a 27 -et. Nagyon magas, hórihorgas, görbe a háta. Zöld és lila színű kabátja van. Sajnos keményen dohányzik, ami miatt egy kicsit szégyelli is magát, de mégis csinálja. Könyörög a 26 -nak, hogy ne árulja el senkinek, hogy dohányzik, mert szerelmes a 18 -ba, aki biztos elítélné.
Így belegondolva elég beszívottnak tűnik a képességem, de igazából azóta érzem ezt az egészet, mióta megszülettem. :) Még egy példa: Marilyn Mansont bár imádom, a Putting Holes In Happines című számáról egy kismalac jut eszembe, aki egy réten nyargal xD Természetellenesen élénkzöld a fű színe, és valszeg dél körül lehet, mert kék az ég.
És itt jött az ötletem; ha leírjátok ide pl. a kedvenc számotokat, zenéteket, állatotokat, ha kíváncsiak vagytok rá, leírom hogy én hogy látom őket. Ha van itt szinesztéziás még, összehasonlíthatjuk az eredményeket. :) Na?
6. válaszoló:
Nagyon csillog. Mintha a feketeségben, sötétségben lenne valami nagyon fehér, nagyon csillogós. Fényesebb az üvegnél, talán kristály? Na mindegy. Az 1. -es szám nagyon szereti, mert ő szürkésfehér, viszont nem örül, mert ő nem csillog annyira, mint ez a zene. Ja, és a dalnak kifejezetten vízíze van. :)
7. válaszoló:
Ez víz. Óceán, összevissza hullámzik a horizont előtt. Épp felkelőben van a Nap, és így az egészet narancssárgává világítja. Furcsa, de valamilyen "félig hal" emberek úszkálnak a vízben, asszem sziréneknek hívják őket. Furcsán énekelnek, alig lehet hallani. Azután hirtelen megjelenik valami nagyon nagy, fekete anyag, ami kocka alakúvá válik, és valamilyen dörömbölő hangot ad ki. :) A 3. -as (bár narancssárga), közömbösen viszonyul hozzá.
Na látom picit keveredett a dolog, mert a GyK a kérdezői kommenteket is válasznak számolja (ez szerintem hatalmas hülyeség), úgyhogy leírom gyorsan, hogy ki kicsoda, nehogy összekeverjétek.
1. válaszoló --> 23:49
4. válaszoló --> 02:57
6. válaszoló --> 03:07
7. válaszoló --> 12:11
Bocsánat, kicsit kevertem xD Mostmár remélem tisztázódott.
Hát nem tudom mi a fene ez, ha nem szinesztézia... Azt hiszed, ellentmondasz, közben nem. Igen, mondhatod, hogy mondjuk az A narancssárga [ugyanis ez a fent említett betegség lényege], és ha ezt így ÉRZED, akkor szinesztéziás vagy. Ha csak gondoltad, na az nem szinesztézia.
Linkeljetek tovább számokat! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!