Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Humor » Mi a különbség egy kecsesen...

Mi a különbség egy kecsesen ringó fecske és egy recsegve fingó kecske között?

Figyelt kérdés
2012. jún. 13. 15:11
 1/10 anonim ***** válasza:
2012. jún. 13. 15:45
 2/10 anonim ***** válasza:
Az hogy az egyik kecsesen repül,a másik meg te vagy!
2012. jún. 13. 16:00
 3/10 anonim ***** válasza:
Én ezt úgy ismerem, hogy: Kecsesen ringó menyecske, recsegve fingó kis kecske.
2012. jún. 13. 16:49
 4/10 anonim válasza:
a fecske büdösebb.
2012. jún. 13. 18:30
 5/10 anonim válasza:

Nem ismered a játék szabályát, de ezzel nem vagy egyedül. Ezeknek a "nem mindegy, hogy..." mondatoknak az a lényegük, hogy csak cserélni szabad a szó elején: CSAPba SZARni - SZARba CSAPni, VÉres PÁrbaj - PÁros VÉrbaj, Tanya a Bakonyban - Banya a Takonyban.

Az általad idézett példában az a különleges, hogy három szó kezdőbetűjét kell megcserélni: K, R, F. De a többihez tilos hozzányúlni! Tehát helyesen Recsegve - Kecsegve. Mivel a kecseg szó már kiment a divatból, helyette a kecsesen szót használják, elrontva vele a játékot :-)

2017. febr. 1. 18:09
 6/10 anonim ***** válasza:
Fecsegve ringó fecske, recsegve fingó kecske.. Így pontos
2021. szept. 1. 17:47
 7/10 anonim válasza:
#6, látom, nem vetted a fáradságot az előző hozzászólás elolvasására. A te változatod nem lehet pontos, mert nem a három kezdőbetű (K, R, F) cserélgetésén alapul, ami a játék lényege volna. A "K" helyett önhatalmúlag beletettél egy második "F"-et, hogy az általad helytelennek vélt Kecsegve szót "értelmesre" változtasd :-O
2021. szept. 3. 09:57
 8/10 anonim ***** válasza:
De, vettem a fáradságot az előző hozzászólás elolvasására. Én ezt csak így hallottam eddig ahogy leírtam. Sosem hallottam ilyen betűcserélős játékról.
2021. szept. 3. 11:14
 9/10 anonim válasza:

Az #5 hozzászólásomban írtam róla. Ez egyfajta szójáték, ami szinte csak a magyar nyelvben ismert. Biztosan hallottál te is rengeteg példát. Lehet cserélgetni betűket, betűcsoportokat, vagy akár egész szavakat, de a jól sikerülteknél kizárólag ugyanazokból a betűkből áll mindkét kifejezés.

Gödön van szobrod, vagy Szobon van gödröd

Kedves nőre vagy nedves kőre feküdni

Rozoga mozi vagy mozog a Rozi

Párbajban vérezni vagy vérbajban pározni.

Ez a fecskés a legjobbak közé tartozik, hiszen három szónak cseréljük meg a kezdőbetűjét, kár tehát elrontani azzal, hogy a szokatlan, régies "kecsegve" szót másra cseréljük :-)

2021. szept. 4. 18:48
 10/10 anonim ***** válasza:
Érdekes, eddig erre sosem gondoltam.. Hallottam már mindet, de ez a szójáték dolog új volt.
2021. szept. 4. 19:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!