Segítene valaki?
Akkor rúgjál be.
Én is jártam már így, csak kocsival. Bementem a boltba – tudod abba, amelyik itt van a sarkon és a Bögyös Zsuzska a pénztáros – kenyeret venni. Elég sok sületlen volt köztük. Mondtam is neki, hogy ez sületlenség. Ilyent még nem láttam. Képzeld, levett egy veknit a polcról. Oda szorította a melleihez. A kenyér meg elpirult. Látnod kellett volna. Na már nem sületlen.
Megvan a kenyér. Megyek a kocsihoz, de sehol. Ellopták. Egy öreg Zsiga volt. Rendesen Lada, csak én Zsigának hívtam, mert volt egy nagy étkű bácsikám, azt hívták Zsigának. Ez a kocsi is rengeteget zabált.
Na, hogy az egyik szavamat a másikba ne öltsem, ellopták a verdát. Na mondom, hogyan megyek most haza kocsi nélkül. Tudod, milyen nagy a falunk. Az alvégtől a felvégig vagy tíz ház. szóval nagy strapa. Nem fogom hazáig cipelni a kenyeret. Visszaviszem, Zsuzska majd vigyázz rá, amíg előkerül a kocsi.
Nyúlok a kilincs felé, de sehol a kilincs. Zárból meg kettő van. Esküszöm, az előbb még csak egy volt. Most hogyan menjek be? Már egészen belefájdult a fejem a gondolkodásban, de egyszer csak nyílt az ajtó. Intett a boltos csaj, menjek be. Beléptem. Aztán szorosan a kebléhez húzott…
Csak költözni tudsz, illetve hát azt sem ugye.
Új életet kezdesz.
Szőke vagy? Azok hagyják mindig otthon a zárat.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!