Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Humor » Hány db kígyó kéne ahhoz,...

Hány db kígyó kéne ahhoz, hogy egy szánkót elhúzzon egy emberrel? Valamint létezik-e téli kígyó, aminek fehér a bundája?

Figyelt kérdés
Ilyen husky-kígyóra gondoltam.
2012. jan. 28. 10:39
 1/7 anonim válasza:
100%
Mit szívtál kedves kérdező? :)
2012. jan. 28. 11:18
 2/7 anonim ***** válasza:

Persze, hogy létezik!

[link]

Ez itt a vörhenyes szibériai húskígyó, hivatalos nevén, Hússnake.

Mint a neve is mutatja, szibéria egy eldugott kis területén őshonos, a Bajkál-tó -tól északra találhatóak meg főként.

1978 telén, egy francia kutatócsoport írta róla az első bejegyzéseket, miszerint a hó, amire sárgáztak, hirtelen megmozdult.

Előbukkant, belőle, valami fénylő, kissé halovány rózsaszínű tekergőző lény, melynek feje furcsán szőrös, és kutyaszerű volt, egy apró szakaszon a testén (vagy inkább nyakán) is volt szőr.

Meg akarták fogni, de csivava szerű vinnyogásba kezdett és elcsúszott.

Későbbi kutatások szerint, télen halovány rózsaszín, nyáron élénk vörös színe van, hogy jobban tudjon rejtőzködni.

Kisebb pockokkal, kengurukkal, lajhárokkal, vakond ürülékkel, és néha napján pandával, vagy gibbonnal is táplálkozik, de láttak már, egy példányt, ami egy jaguárral szállt szembe.

A világon mindössze 100 -ra becsülik a létszámát. Jelenléte igazán szembetűnő, ugyanis ahol élnek nincsenek medvék. Imádják őket tekergőzve szétmarcangolni. Rájuk párban vadásznak, az egyik megragadja a nyakát, a másik pedig felcsúsztatja a farkát (nem rosszra gondolni) a medve végbelébe, kiszakítva annak belét, és ebbe, hamarosan elpusztul, ugyanis egyszerre nem kap levegőt, és még rohadtul vérzik is.

Tömegük 10-20 kiló közt mozog, hosszuk általában 2,5 méter. Méregfoguk nincs, de kutyaszerű állkapcsukkal, akár még sódert is tudnak őrölni a sziklából. Persze, csak addig míg ki nem törik a foguk.

A hímeknek kék, a nőstényeknek vöröses árnyalatú barna szemük van. Egyedül nevelik kicsinyeiket, amelyeket elevenen szülnek bele, egy másik állat (általában medve) frissen ölt holttestébe.

Nagy valószínűséggel távoli rokonságban áll a Tatzelwurmmel, az alpokban élő, macskafejű lénnyel, aki barlangokban él, és védtelen disznókra vadászik.

[link]

Ami pedig a szánhúzást és a nevének eredetét illeti: Egy régi legenda szerint, a gonosz mostoha elvitte szibériába szánkózni a kisfiát, akit lelökött szánkostúl egy hatalmas lejtőn, ami olyan meredek volt, hogy a gyerök nem tudott felmászni. Az anyja meg hazament. A kölök sírt, mert befagyott a kukija, de aztán megjelent egy Hússnake, és a gyerek felkötötte a szánkójára. Elvitte őt egy kicsiny faluba, ahol ünnepélyesen megették a huskygyót. Ezért is HÚSsnake.

Ui.: annak aki ezt végig olvasta, nem kárpótlom az esetleges agyleépülést, kérem az esetleges hibákért elnézésüket, nem volt már hajnali fél 3 -kor visszaolvasni, mit írtam. xD

2012. jan. 29. 02:26
 3/7 A kérdező kommentje:
Nem értem, miért kellett átrakni a humor kategóriába a kérdésemet. Én teljesen komolyan gondoltam!
2012. jan. 29. 08:30
 4/7 anonim ***** válasza:
Loll, na ne szívass. :D
2012. jan. 29. 08:50
 5/7 A kérdező kommentje:
husky-s képet te szerkesztetted amúgy?
2012. jan. 29. 12:58
 6/7 anonim ***** válasza:
Igen, én szerkesztettem össze. xD
2012. jan. 29. 14:41
 7/7 anonim válasza:

Most komolyan ilyen sötét vagy vagy csakk vicc a kérdés?

Komolyan írtad ,hogy "bundája" van e a kígyónak?

Mekkora sötét emberek vannak.

2012. márc. 5. 22:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!