A vegetáriánusok azért esznek növényeket, mert szeretik az állatokat, vagy azért mert utálják a növényeket?
Én 12 éve nem eszem állatot semmilyen formában.
Azóta kigyógyultam egy komoly betegségemből !
Nem lehet olyan húsmentes étrendet kialakítani,ami maximálisan kielégíti az emberi szervezet igényeit.A kutyát szeretjük,a disznót megesszük.Van olyan hely Ázsiában,ahol fordítva van...
Az élet nem olyan,mint ahogy a pokémon rajzfilmekben elképzelik.Csak egy példa:
HOLLANDIA – A B12-vitamin kizárólag állati termékekben fordul elő, és bevitelének 40 százalékához húsféleségek fogyasztása útján jutunk hozzá. A B12-vitamin létfontosságú a vörösvérsejtek képzéséhez, a DNS-szintézishez és az idegrendszer egészséges működéséhez....
A B12 vitamin a fehérjékhez kötötten fordul elő a táplálékban, felszívódására az emésztési folyamat több pontján is sor kerül. A B12-vitamint szervezetünk nagyobb hatékonysággal vonja ki a húsokból, mint halfélékből vagy a tojásból. A tejtermékek jelentik a B12-vitamin másik fő forrását, további 40%-kal (átlag 29% származik a tejből, 10,5 sajtfélékből)
A B12-vitamin nélkülözhetetlen a vörösvérsejt-képzéshez továbbá fontos az idegrendszer egészségének fenntartásához. Hiánya megzavarja a DNS-szintézist, és egy bizonyos típusú vérszegénységhez vezethet (veszélyes vérszegénység). A B12-hiány további következményeként károsulhat az idegrendszer; elváltozhat az idegsejteket szigetelő zsírtartalmú velős hüvely (mielin), ennek következtében emlékezetvesztés, kézzsibbadás, és koordinációs zavarok léphetnek fel.
Gyakorlatilag a vegetáriánusoké az egyetlen csoport, ahol alacsony szinten mozog. a B12-vitamin bevitel Felnőtteknél B12-ből az ajánlott napi mennyiség legalább 2,8 mikrogramm. Hollandiában az átlagos bevitel jóval e feletti, napi 4,3 mikrogrammal. A szervezet a B12-t képes a májban elraktározni, a tejtermékek átlagos fogyasztása mellett azonban a vegetáriánusok nem jutnak elég B-12 vitaminhoz.
Az ajánlott mennyiségű B12-vitamin (tejtermékek és tojás átlagos mennyiségben való fogyasztása esetén) kizárólag heti háromszori húsfogyasztással biztosítható.
A vegetáriánusokon kívül ugyancsak érintettek az idősek és a terhes nők. Az idősek esetében a problémát nem annyira a bevitel, inkább a csökkent felszívódás jelenti. Egy 74 és 80 év közti egészséges idősökből álló csoporton végzett független tanulmány szerint a vizsgált személyek csaknem negyedénél enyhe B12-vitaminhiány volt kimutatható. A felszívódási nehézségek pontos okának megállapításához további kutatások szükségesek.
A terhes nőknek a gyors magzati sejtosztódás és örökítőanyag-szintézis miatt a több B12 vitaminra van szükségük. Alacsony B12-szint a nyitott gerinc kialakulásának kockázatát háromszorosára növeli.
Forrás: < [link]
Holland Sertéstanács 2005 október 27.
utsó előtti vannak vitaminokis :)
én is megyek is, beszedek egyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!