Kitalálod a felhasználónevem?
A felhasználó neved 14 betűből áll.(log2(16384))
4.5 * (2* sqrt(2)/2)^2 = 4.5 * 2 = 9. betűje: "i"
Az angol ABC- ben 23 betű van
A felhasználó neved első betűjét már ismerjük az az i.
Maradt 13 betű.
Mind a 13 betűre van 23 lehetőség.
De mivel azt mondod, hogy kombináció, az azt jelenti, hogy egy betű csak egyszer ismétlődhet ebben a 13 hosszúságú karakterláncban.
A kombináció azt jelenti, hogy egy n elemű halmazból hány k-darabú részhalmazt tudsz képezni.(k < n)
n = 23
k = 13
Kombináció(23, 13) = 23!/((23-13)!*13!)
és ez egyenlő: 1144066
Te azt írtad, hogy 364 kombináció fordulhat elő, szóval, következik, hogy amit mondtál csak kamu.
Szerintem variáció. (annak ellenére, hogy a szövegben kombinációt írtam. Bocs, este volt már, és félregépeltem.)
-Az angol ABC-nek 28 betűje van, nem 23
-Én egy szóval sem mondtam, hogy nincs ismétlődés.
-Ez variáció, nem kombináció. (lásd följebb)
-13 szabad hely, mindenhova 28 betű férhet be, tehát a lehetséges variációk száma 28^13=6.50211142 × 10^18, vagyis tényleg tévedtem, kösz hogy szóltál, viszont
-Te is tévedtél.
-Tehát kijavítva: 6,50211142*10^18 variáció lehetséges. Ezek után le a kalappal az előtt, aki kitalálja. :D
Igazad van, tévedtem. Most fut a számítógépemen egy program, ami kigenerálja az összes nevet, aminek 14 betű hosszú
az első betű 1
a negyedik betű m
a kilencedik betű l
az a baj, hogy még így is 8.293.509.467.471.872 amit még szöveges állományban is beírva, ha egy karakter 2 bit-es, akkor egy ilyen állomány 13200 terra byte-t foglal, és ez nem valószínű, hogy ráfér a gépemre.
1 i
4 m
9 i
14 betűből áll
Ezek az adatok.
Annyit segíts, hogy hány magánhangzó van benne. :D
Arra következtetek, hogy benne vagy a toplistában, mivel írtál ide, és nagyon béna lehetsz, mert ezer felhasználónév között nem találtalak rajta a topplistán. De ezeket a neveket találtam:
ifjueinstein Idemitkellirni 1ismeretlen_
Ezeknél hosszabb, vagy másik 1 betűs nevet nem találtam.
Akkor találd ki az én felhasználónevem:
4 karakter, az angol ABC-ben benne vannak a betűk, és csak 2 betű van közte. Engem szted hogy hvnak?
Na látod, milyen ügyes vagyok, nem kellet sokat logikáznom, csak átfutni a toplistát:D.
U.I. Én vol 15:02
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!