Ki volt az a nagy ész aki kitalálta a névnapot?
Annyit róla , hogy semmire se jó , csak a pénz költésére , pénz hiányában gyűlöletre tehetsz szert, mások részéről.
Le a névnapokkal!
Nem tudom, de jól tette!
Talán nem szeretsz ajándékot kapni?
akinek csak az jut róla eszébe h ajándékot kell adni/kapni ha névnap van az hülye..
egy kedves gesztus h az év egy napján gondolsz valakire aki a keresztségben ezt vagy azt a nevet kapta
elég ha írsz neki egy emailt, vagy adsz egy puszit
nincs jelentősége, de jólesik.:)
a szülinap mellett egy másik olyan nap, mikor kicsit különlegesnek érezheti magátaz ember.
még ha gyakori a neve akkor is.
nekem ma van:DDDD
úgyhogy nem támogatom a kampányodat xd
én sokszor csak egy tábla csokit adok névnaposnak
ez se kötelező
én se várok el többet, sőt semmit...
egyszerűen csak kedves dolog
nem tudom miért akkora ügy ez
"A világ egy részén a születésnap mellett a névnap megünneplése is szokás. Ekkor az adott naptári naphoz tartozó keresztnevet viselő személyt a családja, barátai megünneplik. A névnapok egy része a szentek egyházi ünnepnapján alapul. A névnap, mint minden más jeles nap, alkalom az ünneplésre. Egyes nevekhez verses gyűjtemények és névnapi köszöntők, rigmusok továbbá tréfás szólások, kifejezések kapcsolódnak.
A névnapok ünneplése számos nép körében elterjedt. A magyarok hagyományosan felköszöntik a családtagjaikat, munkatársaikat, ismerőseiket névnapjukon, bár a névnap általában kevésbé fontos mint a születésnap. A családtagok, barátok gyakran meg is ajándékozzák egymást a névnapjukon, a nőket általában virággal. A magyarokon kívül megünneplik a névnapokat például a csehek, lengyelek, oroszok, románok, szlovákok, valamint a skandináv és a balti országok lakói. Egyes országokban a névnap ugyanolyan fontos ünnep, mint a születésnap (pl. Lengyelországban)."
költözz Franciaországba vagy Horvátországba.
Ott nincs névnap..
Na most képzeld el, hogy anno a névnap fontosabb volt, mint a születésnap. Amikor volt egy családban 8-10-12 gyerek, senki sem tartotta számon, hogy melyik mikor született. Nem beszélve arról, hogy volt, akit csak fél évesen anyakönyveztek, így a hivatalos dátum sem volt mérvadó.
De a családok többségében volt egy katolikus kincses kalendárium (vagy legalább a szomszédnak volt), így a névadó szent napját meg tudták ünnepelni.
Az meg, hogy szerinted hülyeség a névnap, a te bajod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!