Ennek a találóskérdésnek mi a megoldása? (lent) aki tudja.
Megoldás!
Vegyük úgy hogy a mennyország a M1 a pokol a P1
Mondjuk valakitől megkérdezem.
Papagáj (hazudós vagy igazmondó, az persze mindegy), ha én a barátodat (másik papagáj) megkérdezem, hogy melyik a rendes út, ő mit mondana?
Ha a hazudós papagájt kérdeztem, akkor ő rámutat a P1-re, mivel ő mindig hazudik, akkor is, ha az igazmondó helyébe ad választ. Ezért én rögtön az ellenkezőjét veszem, és tudom hogy az M1-be kell menni.
ˇˇˇ
Ha UGYANEZT véletlen az igazmondó papagájtól kérdeztem, akkor az igazmondó fog hazudni, mivel a hazudós helyébe mondja. Tehát hazudik, és mondja a P1-et.
Akkor én rögtön az ellenkezőjét veszem, mert tudom hogy az M1-be kell menni.
Játszátok el ki, ki a papagáj, nevezzetek ki valamit mennyországnak, pokolnak, és hidd el, működni fog, akkor is ha nem tudod melyik az igazmondó és a hazudó.
Mi is eljátszottuk, és rájöttünk, bármelyiktől is kérdezed, mindig az ellenkezőjét kell venni,
Ezt én ismerem csak máshogy! :)
Am az hogy:
A másik papagáj szerint melyik a mennybe vezető ajtó?
Ha az igaz mondót kérdezed meg a pokol felé vezetőre mutat.
Ha a hazudóst kérdezed azt mondja:
Ő nem papagáj! Majd rámutat a mennybe vezetőre.
09:20- szerintem nincs igazad, pont leírtam hogy Nem tudom melyik az igazmondó. Nos kérdező, akkor jó a megfejtésem?
19:03-as vagyok...
régi kérdés de nekem annyi jött le, hogy megkérdezem az egyiket: Ha megkérdezik, hogy melyik a menny, mit szoktál mondani? ha azt mondja hogy AJTÓ1 , és az igazmondó az, akkot tényleg az ajtó egy.
ha a hazudós az, és az AJTÓ1-et mondja akkor az ajtó1a menny, mivel mindig hazudik.. tehát azt hazudja hogy az ajtó1-et szokta mondani, de az ajtó2-t valójában, és az ajtó2 a hazugság. xDxD ezt így már felesleges volt leírni ^^.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!