Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Humor » Ennek a találóskérdésnek mi a...

Hejj kérdése:

Ennek a találóskérdésnek mi a megoldása? (lent) aki tudja.

Figyelt kérdés
szóval, állsz egy kis szobában egyedül. a szobában van 2 ajtó. az egyik a mennybe,a másik a pokolba vezet, de nem tudod melyik-melyik. csak egy ajtón mehetsz be, és ha egyszer megfogtad a kilincset, már nem fordulhatsz vissza.....van a szobában 2 papagáj. az egyik mindig igazat mond, a másik pedig mindig hazudik.....csak 1 kérdést tehetsz fel nekik.....MI LENNE AZ??
2011. jún. 1. 19:27
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Megoldás!

Vegyük úgy hogy a mennyország a M1 a pokol a P1

Mondjuk valakitől megkérdezem.

Papagáj (hazudós vagy igazmondó, az persze mindegy), ha én a barátodat (másik papagáj) megkérdezem, hogy melyik a rendes út, ő mit mondana?

Ha a hazudós papagájt kérdeztem, akkor ő rámutat a P1-re, mivel ő mindig hazudik, akkor is, ha az igazmondó helyébe ad választ. Ezért én rögtön az ellenkezőjét veszem, és tudom hogy az M1-be kell menni.

ˇˇˇ

Ha UGYANEZT véletlen az igazmondó papagájtól kérdeztem, akkor az igazmondó fog hazudni, mivel a hazudós helyébe mondja. Tehát hazudik, és mondja a P1-et.

Akkor én rögtön az ellenkezőjét veszem, mert tudom hogy az M1-be kell menni.

Játszátok el ki, ki a papagáj, nevezzetek ki valamit mennyországnak, pokolnak, és hidd el, működni fog, akkor is ha nem tudod melyik az igazmondó és a hazudó.

Mi is eljátszottuk, és rájöttünk, bármelyiktől is kérdezed, mindig az ellenkezőjét kell venni,

2011. jún. 2. 19:03
 12/21 anonim ***** válasza:
nekem annyi?
2011. jún. 3. 19:29
 13/21 A kérdező kommentje:
annyi...egyébként az előző válaszolónak igaza lehet
2011. jún. 4. 14:21
 14/21 anonim ***** válasza:

Ezt én ismerem csak máshogy! :)

Am az hogy:

A másik papagáj szerint melyik a mennybe vezető ajtó?

Ha az igaz mondót kérdezed meg a pokol felé vezetőre mutat.

Ha a hazudóst kérdezed azt mondja:

Ő nem papagáj! Majd rámutat a mennybe vezetőre.

2011. jún. 5. 23:34
 15/21 Zerkowitz ***** válasza:
19:03 az rossz megoldás mert nem tudod hogy melyik a hazudós és melyik az igazmondó
2011. jún. 14. 09:20
 16/21 Zerkowitz ***** válasza:
ja nem jó megoldás
2011. jún. 14. 09:24
 17/21 anonim ***** válasza:
nyakon csípem a két papagájt,rángatom őket,közben azt mondom "most megmondjátok hogy melyik a menny ajtaja!! és az igazat mindkettő,mert pörköltet csinálok belőletek!" sztem mikor már gúvad a szemük,csak bevallják^^
2011. jún. 28. 18:28
 18/21 anonim ***** válasza:

09:20- szerintem nincs igazad, pont leírtam hogy Nem tudom melyik az igazmondó. Nos kérdező, akkor jó a megfejtésem?

19:03-as vagyok...

2011. júl. 2. 12:46
 19/21 A kérdező kommentje:
ja lehet, h jó,de írtad, h ha az igazmondó papagájt kérdezem, akkor a hazug helyébe mondja és hazudni fog..ez nekem kicsit fura :D
2011. júl. 11. 13:08
 20/21 anonim ***** válasza:

régi kérdés de nekem annyi jött le, hogy megkérdezem az egyiket: Ha megkérdezik, hogy melyik a menny, mit szoktál mondani? ha azt mondja hogy AJTÓ1 , és az igazmondó az, akkot tényleg az ajtó egy.

ha a hazudós az, és az AJTÓ1-et mondja akkor az ajtó1a menny, mivel mindig hazudik.. tehát azt hazudja hogy az ajtó1-et szokta mondani, de az ajtó2-t valójában, és az ajtó2 a hazugság. xDxD ezt így már felesleges volt leírni ^^.

2012. jan. 25. 17:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!