Ha van olyan, hogy előflórás joghurt akkor olyan is van, hogy halottflórás joghurt?
21:40!
Pasztörizálás: A pasztörizálás olyan módszer amely elsősorban folyadék 60-90 °C közötti rövid idejű felmelegítésével, és azt követően hirtelen lehűtéssel csökkenti azok mikroorganizmus tartalmát. A folyadékokban található mikroorganizmusok elpusztítására fejlesztett ki Louis Pasteur és Claude Bernard. Az eljárást először 1862. április 20-án hajtották végre sikeresen. Ezt szokták hőkezelésnek is mondani.
Ha hőkezelt egy anyag, abban már nincsenek baktériumok, ezért is áll el sokáig. Az a termék, amiben baktériumok élnek, nem tartós, rövidebb a szavatossági ideje. Terméke válogatja, hogy milyen mennyiségben vannak benne hasznos bélbaktériumok.
20:56-osnak üzenem, hogy ne terjesszen ilyen hülyeséget, hogy nincs élőfórás joghurt, mert nem igaz.
a 9:55-ös pedig kiigazítanám: a hőkezelt termékben is vannak baktériumok, csak kevesebb (ezért romlik meg idővel). Nincs 100%-os hatásfokú pasztőrözés.
A joghurtgyártáshoz használt baktériumok nem bélbaktériumok.
Ebből diplomáztam, és joghurtgyárban dolgoztam, így van némi rálátásom a dologra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!