Ha ma 0 fok van, és holnap 2x olyan hideg várható, hány fok lesz holnap? XD
Előtem lévőknek adok igazat. P.L.:
0°C átváltod Kelvinbe (nem tudom a váltó számokat legyen mondjuk 10) Akkor 10°K lesz. Kétszer hidegebb lesz tehát el kell osztani 2-vel. 5°K. Az 5°K-t vissza váltod °C-ra. Tehát -5°C fok lesz. (Nem pontosak az adatok mert nem tudom a váltó számokat. De remélem hogy a logikát értitek).
"Ha ma 0 fok van, és holnap 2x olyan hideg várható, hány fok lesz holnap?"
nah akkor 1 kis mondatelemzés...
1. ma 0 fok van- ez az amit tudunk
2. holnap 2x olyan hideg-ezt is tudjuk
hány fok lesz holnap?-ez a kérdés lásd 2. pont
tehát 0*2
és ugye tudjuk hogy nullával való osztás szorzás...(nem írom tovább mert ugyis tudjátok)
1 OKOS 16éves f :P
"és ugye tudjuk hogy nullával való osztás szorzás" (ELHANYAGOLHATÓ:D) ezt akartam írni
még mindig egy okos 16 f : D
De itt a 0 nem abszolut nulla csak a jég olvadáspontját jelzi ezért ezzel az értékkel számolhatunk csak át kell váltani kelvinbe és osztani 2vel mivel olyan eleve nincs, h 2x olyan hideg. A hideg egy relatív fogalom, valójában a helyes kérdés ha ma 0 celsius fok van és holnap fele ennyire lesz meleg akkor a helyes válasz kerekítve 136,5 mivel a valódi nulla fok -273 celsius az kelvinbe 0 azaz a kelvin 273 fok lesz a 0 celsius 273 fele a 136,5 azaz -136,5 celsius
Az okosoknak XD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!