Bizti hogy elolvasod, a kérdést. Cigány család a családsegítőben? Ha elolvasod, véleményt várok.
Roma család a családsegítõben
Egy családanya 15 gyerek kíséretében belép a családsegítőbe.
- Ez igen! - így a szociális gondozó -, Ezek mind a magáé?
- Persze, hogy az enyimek - válaszolja enerváltan az anya, akinek már herótja lehet ettől a kérdéstől, majd odafordul a gyerekekhez, és kiadja a parancsot:
- Üjjé le, Jocó! - mire az összes gyerek leül.
- Nosza - mondja szociális gondozó, - akkor most közösen kitöltjük a kérvényt. Először kérném a gyerekek nevét, egyenként.
- Ez itten a legidősebb, a Jocó.
- Aha. A következő?
- Ez meg itten a Jocó.
A szociális gondozó felhúzza a szemöldökét, megköszörüli a torkát, és tovább ír. Egyik fiúnak a másik után, a legidősebb négynek, mindnek Jocó a neve. Ezután a legidősebb leány kerül sorra. Mit ad Isten, az is Jocó.
- Na jó - mondja, - kezdem kapisgálni a dolgot. Akkor az összes gyereket Jocónak hívják?
- Igen, ezze eccerűbb a dógom - válaszolja az anya. - Ha itt az ideje, hogy indúni köll az iskolába, csak szóllok: "Jocókám, indulás!". Ha kész a vacsora, csak eekiátom magamat: "Jocókám, kész a kaja!", és má szaladva
gyün is az összes. Ha félő, ho' kiszalad valamellik az uccára, csak szóllok: - "Megájá, Jocó!", és az összes megáll. Életem legjobb ötlete vót, az összeset Jocónak keresztűni.
A szociális gondozó gondolkodik egy kicsit, megráncolja a homlokát, és merengve megkérdezi:
- És mi van akkor, ha csak az egyiket akarja szólítani, nem pedig az egész csapatot?
- Há' mi lenne? Akkó a vezetéknevin szólittom.
vííí ez van :D
Attól, hogy most megeröltetted magad még nem írsz helyesen :)
Láttam máshol is amiket írtál... :)
Ettöl a "lájkolástól" meg rosszul leszek már.. nem unjátok?
nem, miért kellene unják? Ha tetszik nekik, lájkolják.
Miért aggaszt annyira hogy rosszul vagy tőle?
DeadGirl, ne légy rosszindulatú. :D
Engem is irritál, hogy egyesek miért nevezik magukat magyar embernek, ha nem képesek elsajátítani a helyesírás fortélyait, de már lesz@rom.
Lájkolni meg jó, amúgy is tetszik ez a szó. :D
nah :( de mikor nem írtam helyesen? DeadGirl?
...
fú, de idegesítő vagy DeadGirl...
amúgy meg kérdező: a kérdésben nem jó helyre raktál egy vesszőt biztos ez zavarja :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!