Hogyan kell kicsontozni 1 sàrkànyt?
Ha meghívsz szívesen elmondom. Enyém a melle húsa!
Na szóval elsőnek eltávolítjuk a belső szerveket. Egy hosszanti vágást kell ejteni egészen a melle alsó részétől a lágyék végéig. Ha ez meg van egy határozott mozdulattal kiszedjük a beleit úgy, hogy lehetőleg ne szakadjon el mert az nem túl kellemes dolog. Ha ez meg van kivágjuk a nyíláson keresztül a többi belső szervét ezt közben valaki igény szerint elkészíti (a sárkányszív nagyon finom). Ha ez megvan, megszabadulunk a fejétől. Eltávolítjuk a 4 végtagját egy egy körkörös mozdulattal. Külön külön egy vékonyabb késsel lenyúzzuk róla a bőrt. A szárnyait szintén levágjuk de az mehet a kutyáknak mert semmi husi sincs rajta. Ha ezzel megvagyunk a gerince mentén ejtünk még egy hosszanti vágást egészen a farka tövéig. Lefejtjük a bőrt a testről és a farokról is. Ha ez megvan akkor már nincs más hátra csak a húst leszedni a csontokról. Ha nem sikerül teljesen ne izgulj lehet belőle még sárkánycsont levest csinálni. A legfinomabb rész a melle húsa és a farka. Ha szereted a heréit is meg lehet pirítani egy kis olajon. Remélem segítettem
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!