Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Humor » Mennyi végtelenszer végtelen? 0?

Mennyi végtelenszer végtelen? 0?

Figyelt kérdés
2009. jan. 6. 19:28
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%

a 20.23 igaza van vegtelenszer vegtelen az vegtelen..ami hatarozatlan eset..mi ez 11 osztalyba tanultuk..:D

de eleg nehez:P

2009. jan. 7. 18:47
 12/24 anonim ***** válasza:
60%
Ez egy megoldhatatlan példa! Kérdezd inkább, hogy "mennyi végesszer véges?" Azt tALÁN MEGMONDJUK :p
2009. jan. 7. 18:58
 13/24 anonim ***** válasza:
100%

Az előző válaszolók MIND rossz választ adtak - sajnos. Ez azt jelenti, hogy senki sincs itt reál felsőfokú végzettséggel.

A végtelenszer végtelent a matematikában többszörösen végtelennek hívják. Ezt sokféle módon lehet számolni: úgy szokás, hogy vesszük az elemeket a két végtelen tartományból, aztán összepárosítjuk őket. Eszerint lehetnek egyformák, vagy az egyik nagyobb, vagy többszöröse a másiknak. Végtelenszeres is lehet.

Példa: egy egyenes és egy sík. Az egyenesen végtelen sok pont van, a síkot felosztjuk végtelen számú egyenesre. Ebből összepárosítunk egy egyenest az eredetivel: ugye egyformák. Csakhogy végtelen egyenes van! Tehát a síkon ÍGY SZÁMOLVA végtelenszer annyi pont van, mint az egyenesen. Máshogy is lehet számolni - úgy más eredmény jöhet ki.

A végtelenszer nulla AKÁRMENNYI is lehet! Attól függ, hogy mennyire végtelen, és mennyire nulla... ezt úgy mondják, hogy "milyen gyorsan tart" az adott értékhez.

Példa: az 1/x függvény alatti terület vajon mekkora? Ugye a függvény értéke a nullában végtelen, a végtelenben nulla... vajon a terület most akkor véges vagy végtelen?

2009. jan. 10. 23:38
 14/24 anonim ***** válasza:
100%
Én írtam azt a választ, miszerint nem definiálható a végtelenszer nulla. Nem tudom, de hol tanultad, én két a BME-n és egy másik egyetemen is tanultam analízist, és ott (határértékszámításnál) a végtelenszer nulla bizony definiálatlan volt.
2009. jan. 11. 07:48
 15/24 anonim ***** válasza:
100%

A végtelenszer nulla nagyon sok esetben rendesen kiszámolható határértékszámítással. A BME-n és a Kandón (meg az összes reál felső iskolán) a matek tárgyban tanítják.

Persz ne úgy gondold, hogy veszed "A" végtelent, meg "A" nullát... hanem mondjuk egy függvény a végtelenben tart a nullához, vagy valahol tart a végtelenhez. 1/x jó példa.

2009. jan. 11. 12:07
 16/24 anonim ***** válasza:
53%
számold meg :)
2009. jan. 14. 15:32
 17/24 anonim ***** válasza:
53%
Szerintem végtelen a négyzeten...xD
2009. jan. 18. 19:32
 18/24 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem végtelen x végtelen=végtelenvégtelen
2009. febr. 6. 21:20
 19/24 anonim ***** válasza:
100%

Mondhatnám hogy végtelen a másodikon, de drága fizikatanárunk megalkotta saját tételét, melynek három része van:

1. 0 egyenlő 0-val

2. 0 NEM egyenlő 0-val

3. minden egyenlet végeredménye 0, így tehát végtelen x végtelen is csak 0.

2009. márc. 2. 20:42
 20/24 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem meg máshogy végtelen, ha a két végtelen megszámlálhatóan, avagy megszámlálhatatlanul végtelen.
2009. márc. 6. 22:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!