Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Humor » Ahhoz hogy biztonsági őr...

Ahhoz hogy biztonsági őr legyek melyik egyetemre kell menni? NKE?

Figyelt kérdés

Régi álmom hogy biztonsági őr legyek, jövőre érettségizek van egy nyelvvizsgám is. Emelt történelem kell hozzá?

Sokat kell tanulni az egyetemen ahhoz hogy biztonsági őr legyek?

Egy nagybátyám egy kórházba biztonsági őr, sajnos vele már rég beszéltem se fb se semmi nincs ahol feltudnám venni vele a kapcsolatot, hogy segítsen.

Nagyon nehéz a tanulás és a kiképzés?

Kiskorom óta erre vágyom, az apám segédmunkás és ő mondta hogy egy ismerőse azt mondta a munkahelyen hogy egy Pesti egyetemre kell menni hogy őr lehessek! Segítsetek légyszíves..

2024. jún. 27. 14:03
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
Azt is mondta ez az ismerőse hogy pár év után már főbiztobsági őr is lehetek és ott már elég jól fizetnek, illetve hogy vannak ranglétrák mint a rendőröknél pl biztonsági őr, főbiztonsági őr, biztonsagi ezredes őr vagy valami ilyesmit kondit és így tovább
2024. jún. 27. 14:06
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Kb. annyit kell hozzá tanulnod, mint bármelyik másik bútordarabnak.
2024. jún. 27. 14:13
 3/13 A kérdező kommentje:
Tehát nagyon sokat?
2024. jún. 27. 14:16
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Persze.

Minimum 6 elemit végig kell járnod. Az sem baj, ha néhányat kéccer.

2024. jún. 27. 14:19
 5/13 anonim ***** válasza:
93%
Sajnos manapság annyira telített a piac és olyan sok kompetens szakember jelentkezik junior biztonságiőrnek, hogy egy mezei BSc diplomával nem lehet érvényesülni a szektorban, én például doktorit végeztem, közben folyamatosan kutattam, publikáltam és nemzetközi biztonsági őr konferenciákra jártam, csak ezután nyertem sikeresen felvételt az első szakmai gyakornoki helyemre a helyi taktaharkányi coop boltba.
2024. jún. 27. 15:16
 6/13 A kérdező kommentje:

Uh basszus ennyire nehéz bekerülni?

És a gyakorlat alatt mennyit fizettek? Úgy hallottam hogy egy biztonsági őr egy sima boltba is 5-600k-t keres, NKE indít biztonsági őr szakot? Mennyi a ponthatar?

Kiskorom óta ez a vágyam már a farsangon is biztonsági őrnek öltöztem. Apám mindig azt mondta hogy sose lesz belőlem biztonsági őr mert ahhoz nekem sokat kell tanulni, egyetemre járni. Ő is szerette volna megcsinalni de ő inkább maradt segedmunkas havi 300k-ert

2024. jún. 27. 15:32
 7/13 anonim ***** válasza:
88%
Jajj istenem, hogy lehetsz ennyire együgyű, hát nem veszed észre, hogy csak húzzák az agyadat? Egy biztonsági őrnek elég egy OKJ képzés. 5 hetes és 130 ezerből megvan: [link]
2024. jún. 27. 15:48
 8/13 A kérdező kommentje:
Kétlem hogy eme hivatasra, felelősség teljes munkára elég lenne egy OKJ! Ehhez bizony kőkemény tanulás kell az egyetemet, kérlek máshol írd a hülyeségeidet! Ha olvastad volna az egyik hozzászólónak is mákja volt hogy fel vették a Coop boltba, pedig doktorija is van! 8 altalanossal ne okoskodj itt kérlek.
2024. jún. 27. 15:54
 9/13 anonim ***** válasza:
59%

"Úgy hallottam hogy egy biztonsági őr egy sima boltba is 5-600k-t keres, NKE indít biztonsági őr szakot? Mennyi a ponthatar?"

Én a BME-n végeztem, de indít az NKE is, anno ha jól emlékszem 463 pont volt a ponthatár (idén lehet emelkedni fog, mert könnyű volt az érettségi). 2 emelttel és egy felsőfokú nyelvvizsgával azonban meg lehet ugorni a szintet, természetesen ha mellette jól sikerülnek az érettségik, de gondolom a 90%+ az az alap ha már ilyen szép hivatást választottál magadnak. Én amikor gyakornok voltam akkor a Hays salary guide alapján lőttem be a béremet mediánra, így a bérigénynek bruttó 850 000 forintot jelöltem meg, végül a bértárgyaláson br 820 000-ben állapodtunk meg + cafeteria, prémium, valamint home office rezsitámogatás. Viszont számomra nem a pénz volt az elsődleges motiváció, hanem a szakmai fejlődési lehetőség, ugyanis magam mellé kaptam egy senior kollégát aki onboardingolt és mentorált így rövid időn belül olyan tudásra és szakmai tapasztalatra tettem szert, hogy linkedinről folyamatosan kaptam a megkereséseket, 1 év után dobbantottam bruttó 1,235 milliós fizetésért a közútkezelő zrt telephelyére GEOSZ-MDH Biztonsági szakőrnek.

2024. jún. 27. 16:03
 10/13 A kérdező kommentje:

Na akkor tényleg nem lesz könnyű dolgom, ez mester képzés? És tényleg 5 éves a biztonsági őr szak? De ha kikerülök az egyetemről kitünővel akkor úgy tudom főbiztonsági őr leszek, ami jóval többet fizet mint a biztonsági őr és ha jól tudom több a jogköre is pl: egy boltba már bilincs helyett gyorskötözőt es gumibot is lehet nálam.

Apám azt mondta hogy az ismerőse már a postán biztonsági őr és havi 1 milliót kap, rengeteget tanult én nem sajnálom tőle szerintem ez egy remek hivatás és van olyan fontos mint egy orvos, mérnök stb...

2024. jún. 27. 22:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!